Mega koncert!

Magic Box predstavlja četvrto izdanje: Uživo nastupaju Alejuandro Buendija, Petar Dundov, Aklea Neon i drugi

U četvortom online koncertu iz serije Magic Box, nastupa šest imena s domaće glazbene scene, koje će publika pratiti online u realnom vremenu, u subotu, 30. siječnja, s početkom u 18 sati.

Tri mjeseca nakon zadnjeg izdanja online koncerta, Magic Box je već spreman za još jedno cjelovečernje "skoro pa" stvarno pravo koncertno iskustvo koje će se ovaj put održati u subotu, 30. siječnja, s početkom u 18 sati, u HUB-u 385. I ovaj put Magic Box je pripremio savršenu kombinaciju glazbenika različitih žanrova koji predstavljaju najzanimljivije autore domaće nezavisne i alternativne glazbene scene. Kao dokaz kako glazbenici ni u ova "hrđava" vremena nisu stali stvarati svi glazbeni gosti mahom prestavljaju nova izdanja i projekte.

image
Magic Box 4
PROMO

Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni kroničar Saša Antić kao Alejuandro Buendija stiže u pratnji benda Sinovi predstaviti svoj novi solo album Škrinja, ponajbolji domaći izvozni proizvod na sceni elektroničke glazbe Petar Dundov stiže s novim singlom izdanim za Proton Music, HUB 385 će u "svemir" lansirati Chui kritički hvaljen i nagrađeni svemirski jazz rock sastav, toplinu Kariba i Jamajke gdje su nedavno nastupili donose Brain Holidays, pioniri reggae glazbe u Hrvatskoj, na reggae tragu ali s afro-soul ethno-beats harmonijama stiže autentična i neposredna Aklea Neon, a basist i pjevač grupe Igralom Dimitrije Simović predstavit će svoj novi projekt Dimitrije Dimitrijević i friški album Čar-pitanje.

Koncert će se moći pratiti putem live video i audio streama s Radio 808 web stranice.

Alejuandro Buendija

image
Alejuandro Buendija
PROMO

Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni kroničar Saša Antić kao Alejuandro Buendija nedavno je javnosti predstavio svoj novi solo album Škrinja. Simbolički rečeno, njegova glazbena škrinja donosi pravo blago odličnih singlova koji oduševljavaju društveno aktualnim tekstovima, duhovitim asocijacijama te nadrealnim rješenjima (poput "plovidbe na leđima kornjače") izlaska iz stresom prožete svakodnevice jednog društva koje je u vječnom pokušaju da se stabilizira i izvuče iz društveno-ekonomskih problema.

Saša Antić u intervjuu otkriva: ‘Nije bilo svirki ni prihoda, ali imao sam neku ušteđevinu pa se izguralo‘

Na albumu društvena problematika se tematizira kroz vrhunsku liriku i puno crnog humora, a riječ je o pjesmama koje su nastale u posljednjih pet godina. Album Škrinja finaliziran je za vrijeme pandemijske karantene. Alejuandro Buendija na Magic Box dolazi u pratnji benda Sinovi.

Petar Dundov

image
Petar Dundov
PROMO

Petar Dundov je sinonim za svjetski prepoznat i cijenjen techno. On je zasigurno najpoznatiji hrvatski DJ i sjajan producent koji po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najjače domaće autore te je prvorazredni glazbeni izvozni proizvod. Iza sebe ima veliki broj singlova, albuma te nastupa na festivalima i u klubovima diljem svijeta. Petar Dundov je od malih nogu fasciniran glazbom te 1989. kupuje prvi sintesajzer kako bi počeo stvarati glazbu. Četiri godine kasnije njegov talent je zamijećen nakon što je snimio himnu za prvi hrvatski rave party Under City Rave. Uslijedila su izdanja na raznim etiketama poput Absense, PV pa čak i na Jeff Millsovoj etiketi Tomorrow objavljuje svoje ambijentalne radove. Aktualni singl Salvation / Nature of Nature objavljen za Proton Music ujedno je i njegovo prvo solo izdanje za taj label, na kojem je do sada izdao nekoliko odličnih remikseva.

Chui

image
Chui
PROMO

Chui je kritički hvaljen i nagrađeni svemirski jazz rock sastav iz Zagreba. Snažno nadahnuti starim znanstveno-fantastičnim filmovima, TV-om i stripovskom kulturom stvaraju jedinstvenu glazbu, čvrsto ukorijenjenu u jazzu, ali hrabro koketirajući i s drugim žanrovima. Synthwave 80-ih, Canterbury prog rock, brojni stilovi elektroničke glazbe u rasponu od techna do UK garagea, Dillini hip hop taktovi, čak i jazzcore - sve to možemo naći Chuijevoj pjesmarici. 2015. Chui objavljuje treći album Third Sun From The Stone koji je osim što je pobrao samo odlične kritike, na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj. 2017. godine Chuievci su snimili album Chui ovu glazbu s Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije koji im donosi dva Porina, jedan za najbolji jazz album i drugi za najbolju jazz izvedbu. Iz kapetanovog dnevnika iz 2019. njihovo je zadnje izdanje.

Brain Holidays

image
Brain Holidays
PROMO

Brain Holidays pioniri su reggae glazbe u Hrvatskoj, a osnovani su sad već daleke 2000. godine. U 20 godina rada iza sebe imaju na stotine koncerata, pet studijskih albuma u izdanju Dallas Recordsa: Stereo Roots, Save Peace Babylon Delete, System Error, System Error Remix Side i Jamaican Connection. Album Jamaican Connection snimio je 2020. godine Roland Mc Dermott u najboljem studiju na karipskom otočju Tuff Gong (Kingston, Jamajka) koji je osnovao legendarni Bob Marley, a ugostili su vrhunske glazbenike poput Italee, Hornsmana Coyotea, Alejuandra Buendije, Kandžije i Brice.

Čvrsta veza Hrvatske i Jamajke: Brain Holidays snimili album i oduševili domaćine u utvrdi reggae glazbe

System Error nominiran je za diskografsku nagradu Porin 2018. u kategoriji za najbolji album alternativne i klupske glazbe. U susjednoj Sloveniji i Austriji su uvijek rado viđeni gosti, a treba istaknuti i nastup na Rototomu, najvećem svjetskom reggae festivalu 2005. godine. Početkom 2020. godine održali su i koncert u Kingstonu na Jamajci. Toplinu karipskih ritmova Jamajke, Brain Holidays najbolje predstavlja na nastupima uživo gdje njihova čarolija dolazi do potpunog izražaja.

Aklea Neon

image
Aklea Neon
PROMO

Autentična, neposredna, radijantna. Aklea Neon, osječka kantautorica i putujuća glazbenica, svoje afro-soul, ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena. Magnetske prisutnosti – nastup joj prolaze u bljesku, a ostaju u kukovima još danima. Autorica je YouTube Niš spešl sešna, a u slobodno vrijeme žena gazela.

Aklea Neon: 'Kad sve ovo prođe, napravit ću post-apokaliptični party'

Svoju #vibratehigher setlistu već je ispjevala u Osijeku, Zagrebu, Karlovcu, Puli i Beogradu, uvijek spakirana i spremna da krene dalje, širi krugove, takne i potakne. Njezin nastup na Dori zamijetili su kritičari i publika, a svakim danom stječe mnoštvo novih poklonika.

Dimitrije Dimitrijević

image
Dimitrije Dimitrijević
PROMO

Dimitrije Dimitrijević (Dimitrije Simović), glazbenik iz Niša s adresom u Zagrebu, basist i pjevač grupe Igralom grupe, nedavno je objavio kantautorski debi album Čar-pitanje. Na albumu je svojevrsna lirika Dimitrija Dimitrijevića praćena elementima trip hopa, bluesa, alternative, funka, synth popa, RNB-a elektronike i ambijentalne glazbe. Na albumu je Dimitrije Simović (glavni vokal, bas, gitara, synth) okupio sjajnu ekipu glazbenika: Miloš Vojvodić (bubanj), Sara Renar (synth, prateći vokali), Viktor Slamnig (kontrabas, synth), Vedran Peternel (sound effects), Igor Pavlica (truba, klavir), Ivan Grobenski (gitara), Luka Čapeta (gitara), Željko Ljubić Piti (gitara), Leo Beslać (synth, flauta), Marko Lucijan Hraščanes (alt i tenor saksofon) i Nenad Sinkauz (gitara, zvučni efekti). S obzirom na to da Dimitrije rad na ovom albumu smatra jednom od prijelomnih točaka u svom životu, naziv albuma se našao prikladnim. Čar-pitanje je za Dimitrija pitanje koje sobom nosi promjenu države, grada, života, a ima samo jedan točan odgovor.

Pročitajte i:

Brain Holidays predstavljaju ‘Jamaican connection‘: Album su snimili na Jamajci u studiju legendarnog Boba Marleya

Najava novih izdanja u 2021.: Coco Mosquito, oproštaj sa Sirupom i brojne druge glazbene poslastice u PDV-u

Novi početak nakon odlaska Gine Viktorije: Predstavljamo nove pjevačice omiljenog Detoura

Odgovor na epidemiju: Detour, Sara Renar i drugi sviraju uživo na jedinstvenom online koncertu

Linker
22. veljača 2024 23:06