blagdanski šušur

45 dana zimske fešte: Čekaju vas sjajni glazbenici i vrhunska gastronomija

Blagdanski šušur, vrhunska gastronomija te obilje dobre glazbe i događanja očekuju građane i brojne turiste tijekom Adventa u Zadru

Zadarski adventski trg ponovno je od kraja studenog pa sve do 7. siječnja 2023. središte blagdanskog šušura, dobrog raspoloženja, sjajnih glazbenika i vrhunske gastronomije. Tisuće posjetitelja Adventa u Zadru na najljepši način svjedoči o značaju manifestacije, koja je već prvog dana na spektaklu otvorenja posjetiteljima ponudila obilje vizualnih efekata i koncert grupe Dalmatino.

image

Posjetitelje očekuje vrhunska zabava

BOJAN BOGDANIĆ

Matija Cvek će pjevati 23. prosinca, Petar Grašo na sam Božić, a dva dana kasnije - Jelena Rozga. Fešta će biti i na dočeku Nove godine, jer nastupaju grupa Forum, klapa Rišpet te Tonči Huljić i Madre Badessa. To će biti šlag na torti ovogodišnjeg izdanja Adventa u Zadru, kada će grad tradicionalno odisati svečanim blagdanskim ozračjem.

image

Fritule za ljubitelje slastica

BOJAN BOGDANIĆ

Jedna od najljepših adventskih manifestacija u Hrvatskoj privući će i ljubitelje fine hrane, jer se organizira zimsko izdanje poznatog Zadar Street Food Festivala. I to u sklopu manifestacije "Zimski park" u Športskom centru Višnjik, gdje će moći uživati i najmlađi - uz klizalište i ledeni tobogan na površini većoj od 1000 četvornih metara! Bit će tu i radionica i predstava za najmlađe, nastupa dječjih zborova i klapa, plesnih i sportsko-rekreativnih skupina, humanitarnih akcija, edukativnih programa...

image

Blagdanski šušur tijekom Adventa u Zadru

IVA PERINČIĆ

"Očekuje nas lijep, zanimljiv, sadržajan i bogat program pa smo svi s nestrpljenjem očekivali svečanost otvorenja Adventa u Zadru. Ovogodišnji program je organizacijski, sadržajno i gastronomski daleko zahtjevniji od programa u vrijeme koronakrize. Zato se posebno radujemo svim posjetiteljima u vrijeme manifestacije i očekujemo znatno povećanje broja noćenja i dolazaka u odnosu na posljednje dvije godine", rekao je direktor zadarske Turističke zajednice Mario Paleka.

Linker
23. travanj 2024 07:33