Ivan Posavec
NOVI BROJ GLORIJE

Sretne i zadovoljne: Svaka u svom tijelu

Neke zbog vlastitih dramatičnih iskustava, neke iz straha da se to ne dogodi bližnjima, Ella Dvornik, Jelena Perčin, Lucija Lugomer, Tončica Šiškov, Maja Žanko i Toni Mažuranić razotkrivaju svoju intimu kako bi skrenule pažnju na pošast zvanu poremećaji u prehrani.

Želimo potaknuti pozitivan odnos prema svome tijelu, da se žene prestanu uspoređivati s ljepoticama iz reklama i s modnih pista, najčešće na vlastitu štetu. Stoga smo napravili mali iskorak i pokazali da smo svi nesavršeni, a istodobno lijepi na različite načine. Tu ljepotu treba isticati i voljeti se takvi kakvi jesmo - kaže Jelena Balabanić Mavrović (44) sociologinja i psihoterapeutkinja te suosnivačica Centra za poremećeje hranjenja BEA iz Zagreba.

U svojoj akciji osvješćivanja tog problema ona je za snimanje u Gloriji okupila šest žena koje su se bez sustezanja skinule u rublje te pokazale svoja tijela - njihovu ljepotu, ali i nesavršenosti s kojima se znaju nositi. Sa samopouzdanjem nemaju problema, a svojim postupkom žele osnažiti i druge žene da kritički odnos prema tijelu zamijene blagošću i nježnošću prema sebi i vrate samopoštovanje poljuljano zanošenjem iskrivljenom slikom koju su stekle o ljepoti.

Priče ovih šest žena i njihov doživljaj vlastitog tijela pročitajte u novom broju Glorije koji je na kioscima 23. veljače.

Linker
25. travanj 2024 04:03