Livio Andrijić / Hanza Media
NAKON 30 GODINA

Novi početak u Zürichu: Leonarda Boban na pragu pedesete ponovno ispred kamera

Na pragu pedesete Leonarda Boban vratila se manekenstvu i to na nagovor djece i supruga Zvonimira Bobana s kojima trenutačno živi u Zürichu.

Da u modelingu više nisu tražene isključivo mlade djevojke poznato je već nekoliko godina otkako se piše o ženama u pedesetima, ali i onim starijima, koje su pokorile taj svijet. Među njima je od sada i Leonarda Boban, bivša manekenka koja se u ulozi modela ponovno našla nakon 30 godina, a već je snimila editorijal za magazin Yachts Croatia, u kojem je otkrila i zašto se vratila u manekenske vode, te u francuskom magazinu Jardin des Modes u editorijalu s ljetnim trendovima.

Majka petero djece i supruga bivšeg nogometaša Zvonimira Bobana trenutačno s obitelji živi u Švicarskoj gdje su preselili prije tri godine zbog Bobanovog angažmana u FIFA-i. Tamo ju je dočekala i ponuda da ponovno stane pred kamere, odnosno nakon slučajnog susreta s vizažisticom s kojom je radila na početku svoje manekenske karijere. Legendarna vizažistica Ljiljana Kanižanec Kajfež, poznatao kao Mitzi, prepoznala ju je na ulicama Zuricha i ostala oduševljena njezinim izgledom. Mitzi ju je odmah pozvala na Diorovu zabavu, a čim se tamo pojavila svi su je počeli ispitivati zašto se ne bavi modelingom danas kad su modeli u zreloj dobi tako popularni.

Iako se bojala povratku u manekenstvo, na nagovor supruga i djece ipak se odlučila ponovno okušati u svojoj prvoj ljubavi, a kako je izjavila za Yachts Croatia, strah je brzo nestao i činilo se kao da se manekenstvom nikad nije ni prestala baviti.

Linker
15. travanj 2024 11:16