Stigao je i taj dan!

Čarobna... Huljićeva kći u bračnu luku uplovit će u stilu filmske dive iz pedesetih godina

Malo iza 19 sati splitski glazbenici u svom će rodnom gradu izmijeniti bračne zavjete. U ovom trenutku oboje su još sa svojim najbližima, a rano poslijepodne kreću s zadnjim pripremama za najromantičniji dan u njihovom životu o kojem je Gloria.hr ekskluzivno izvještavala proteklih tjedana. Donosimo podsjetnik na detalje najočekivanije svadbe na ovim prostorima. Znamo i kako će Hana izgledati na svom vjenčanju!

Počelo je odbrojavanje do trenutka kad će glazbenici Petar Grašo i Hana Huljić stati pred oltar i tako na najljepši način okruniti ljubavnu priču kakva se posljednjih godina ne pamti na našoj javnoj sceni.

Kako je naš portal prvi izvijestio, mladenci će imati intimnu svadbu, samo s tridesetak uzvanika, a vjenčat će se u crkvi za koju su se odlučili u zadnji tren. Želja im je bila da se vjenčaju u katedrali sv. Duje, simbolu Splita, no tu su soluciju odbacili iz straha da neće moći zadržati privatnost, a što im je bilo izuzetno vano od pvog trena kad su se odlučili na ovaj korak u životu. To je i razlog što će danas uz njih biti samo kumovi te članovi najuže obitelji.

Vjenčali su se Hana i Grašo, presretni pjevač povikao: ‘Osjećam se kao muž!‘


Tko dolazi na vjenčanje

S Petrove strane, uz roditelje Snježanu i Zorana te mlađu sestru Bugu s njezinom obitelji, vjenčanju će nazočiti njegova dva kuma sa suprugama: košarkaška legenda Dino Rađa i slovenski chef i ugostitelj Tomaž Kavčić. Prvi smo donijeli vijest da je Grašo za kumove odabrao svoje dugodišnje prijatelje kojima je i sam bio svjedok na njihovim vjenčanjima: Dinu kad se ženio s Viktorijom te Tomažu na njegovoj svadbi s Talijankom Flaviom.

image

Grašinim kumovima DIni Rađi i Tomažu Kavčiću pridružiti će se i njegov prijatelj iz djetinjstva

DAMIR KRAJAČ/CROPIX

A kako ekskluzivno doznajemo, Dino i Tomaž neće biti i jedini Grašini kumovi - naime, dvojcu će se pridružiti i njegov prijatelj iz djetinjstva te će pjevač mati tri svjedoka svog potpisa na vjenčanom listu.

Hana će, kako smo već pisali, imati jednu kumu, pjevačicu Domenicu Žuvelu, a uz nju će biti roditelji Tonči i Vjekoslava, brat Ivan, te baka i mamine dvije sestre s obiteljima.

image

Hani će kuma biti prijateljica Domenica Žuvela

NIKOLA VILIĆ/CROPIX


Sve u znaku rodnog grada

Gloria.hr u četvrtak je donijela i vijest da će Hana uz vjenčanicu splitskog brenda Arileo nositi posebno za nju dizajnirane salonke iza koje stoje Ivan i Sandra Ledenko. Cipele s detaljima od bisera dizajnerski dvojac prilagodio je Arileovoj vjenčanici koja je, kako smo jutros doznali, nadahnuta pedesetim godinama prošlog stoljeća. Supružnici Marija i Jurica Pirić za Hanu su osmislili kompletan styling, a kako je riječ o retro vjenčanici, lijepa trudnica na glavi će imati i tipičan ukras iz tog vremena. Dakako, i šminka i frizura bit će u istom duhu, za što je zadužen splitski frizer i vizažist Josip Lijić.

Nakon crkvene ceremonije, mladenci i uzvanici slavlje će nastaviti u bivšem restoranu Grašine obitelji u splitskoj ACI marini, gdje bi se trebali okupiti oko 20 sati.

Zbog vjenčanja popularnih hrvatskih glazbenika Split su zadnjih dana okupirali i brojni predstavnici medija iz susjednih zemalja, koji također već mjesecima izvještavaju o najintrigantnijoj romansi na javnoj sceni.

image

Svečana večera organizirana je u nekadašnjem restoranu obitelji Grašo

SAŠA BURIĆ/CROPIX

Čitajte i:


Podsjetimo, da su Grašo i Hana zaljubljeni doznalo se u listopadu, kad ih je Cropixov fotograf snimio ispred njegovog stana u Zagrebu. Par je u to vrijeme već nekoliko mjeseci bio skupa, no svoju su vezu krili iz više razloga. Jedan od njih je što je Grašo pet mjeseci ranije raskinuo 24 godine dug život s glazbenicom i spisateljicom Danijelom Martinović, iako je po pričama njihovih zajedničkih prijatelja, ta veza puknula znatno prije nego što su Petar i Hana shvatili da su stvoreni jedno za drugo. Njima bliski ljudi kažu i da su se morali pripremiti na šaljive komentare jer je Petar takoreći bio član Huljićeve obitelji te je na 14 godina mlađu Hanu godinama gledao kao na malu kći svog dobrog suradnika i prijatelja.

Poznato je i da su oboje jako samozatajni, a i Hana je u tom trenutku iza sebe imala dugogodišnju vezu s bivšim kolegom s Umjetničke akademije u Splitu, s kojim je prohodala kad je imala osamnaest godina. O njemu je prije šest godina prvi put pričala za magazin Gloria, kad je i otkrila da je kao mala bila zaljubljena u Grašu.

"Njegova mama još čuva moje ljubavno pismo koje sam mu napisala u zanosu, ispričala nam je tada Hana, koja zasigurno ni sama nije slutila da će se jednog dana taj zanos rasplamsati u pravu ljubav.

Niti tri mjeseca od objave njihove ljubavi, splitski glazbenici su doznali da će na ljeto postati roditelji. Gloria.hr saznala je da su Hana i Petar već dogovorili i koje će ime dati svom djetetu, ali i da pripremaju svadbu - i to dvije.

image

Nitko večeras neće biti sretniji od Haninih roditelja

ARHIVA CROPIX

Čitajte i: Hana Huljić i Petar Grašo već su odredili ime za prinovu

Druga fešta, kako smo najavili, bit će krajem ljeta, kada Hana rodi, a s njima bi tada trebalo slaviti petstotinjak uzvanika. Tada smo i pisali da su Hana i Petar za njezinu trudnoću svojim roditeljima priopćili na sam Božić. I Huljićevi i Grašini tu su vijest primili sa suzama radosnicama što je razumljivo budući da su se Petrovi otac i majka sve donedavno bojali hoće li ikada dočekati njegovo dijete, a Tonči i Vjekoslava još nemaju nijedno unuče. Vjekoslava je jednom prilikom za magazin Gloria kazala kako mašta da drži za ruku svoje unuče, a isto je ljetos ponovio i Tonči.

"Unučad priželjkujem više od ičega, nažalost nijedno od moje dvoje djece zasad to ne planira", tako je u kolovozu govorio najveći domaći hit-mejker, koji je danas zasigurno najponosniji otac na svijetu.

Linker
23. travanj 2024 10:43