Gloria u epicentru potresa

Ekskluzivni izvještaj iz razrušenih stanova domaćih zvijezda: Sve im je pred očima nestalo u 10 sekundi

Glumica Nataša Janjić Medančić morala je napustiti Zagreb nakon razornog potresa. Stan koji je nedavno kompletno adaptirala trenutno nije upotrebljiv. Sudbina je to koji su doživjeli mnogi viđeniji Zagrepčani i Zagrepčanke. Donosimo njihove priče.

Nataša Janjić Medančić i Nenad Medančić: 'Bijeg u pidžamama'

Prije samo godinu dana glumica Nataša Janjić Medančić (38) uselila se sa suprugom, ortopedom Nenadom Medančićem, u adaptiran stan u staroj zgradi u središtu Zagreba. Nakon potresa ostala je doslovce bez doma, jer su stručnjaci njihovu zgradu proglasili 'privremeno neupotrebljivom'. U stanu su popucali svi zidovi, popadala je žbuka, parketi se mjestimično razdvojili, njihov dom je prepun razbijenog stakla i razbacanih knjiga... A Nataša, koja je u četvrtom mjesecu trudnoće, sa suprugom jednogodišnjim sinom Tonijem bila je prisiljena otići izvan grada.

Dijelovi fasade bili su u gomilama na ulici, izjurili smo kao u strahu od bombardiranja.

Kut sobe u stanu Nataše Janjić Medančić prije i poslije nedjeljnog potresa. Trudna glumica jako se uplašila, no ističe da je spas u tome što se to dogodilo tako rano, u vrijeme dok je njezin sinčić spavao.

"U panici smo iz kreveta zgrabili usnulo dijete i otišli pod najdeblji štok od vrata. Suprug me smirivao. U polumraku i oblaku prašine krenuli smo grabiti pelene i robicu, oblačiti jakne, obuvati se... Sjeli smo u auto i otišli na osamljenu livadu dok se sve ne smiri. Ne mogu zamisliti što bi bilo da se potres dogodio samo sat vremena kasnije. Vidjet ćemo što će biti nakon svega", kaže Nataša Janjić.


Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar: 'Obnova nakon što sve prođe'

Kada su se prošlo proljeće uselili u potkrovni stan u središtu grada koji su dugo i s mnogo ljubavi uređivali, glumci Ana-Marija Percaić i Hrvoje Klobučar nisu ni pomišljali da će se zbog više sile morati iseliti iz njega. Osmišljen kao jedinstveni veliki prostor s kuhinjom, blagovaonicom, dnevnim boravkom te odvojenom spavaćom sobom i terasom, njihov dom teško je stradao u potresu i do daljnjega se u njemu ne može živjeti.

Kada se smiri situacija s podrhtavanjem tla, ali i s koronom, krećemo u obnovu.

Stan u centru u kojem je živio glumački par prilično je oštećen pa su se morali odseliti. Kad su prošlog proljeća renovirali stan, nisu mogli ni zamisliti da će ih zadesiti snažan potres.

"Kada je krenulo, mislila sam - gotovi smo. Zidovi su se ljuljali po pola metra, sve je pucalo, padalo... i nama se činilo da sve to traje užasno dugo. Izletjeli smo na cestu i tamo ponovno osjetili potres, no taj nam se u odnosu na prethodni učinio kao mačji kašalj. Budući da smo na četvrtom katu, posljedice su grozne. Kako nam je, među ostalim, ormar pao na plinomjer, sutradan smo se vratili u stan s vatrogascima u strahu od curenja plina. Uglavnom, do daljnjeg se ne vraćamo jer je šteta golema", rekla je Ana Marija Percaić.

Jelena i Momčilo Otašević: Zajedno i kad su razdvojeni!

"Kad je zatreslo, bio sam kod prijatelja Marka jer sam u samoizolaciji i već nekoliko dana nisam doma sa svojom ženom i djecom. Ostao sam pribran, a čim se prestalo tresti, bez ikakvog razmišljanja s maskom i rukavicama autom sam "odletio" po njih u naš stan i zbrinuo ih. Naš je stan prilično oštećen. Cure su sad zbrinute na drugoj adresi, dok statičari ne procijene mogu li se vratiti, a ja sam nastavio sa samoizolacijom", govori crnogorski glumac Momčilo Otašević, suprug glumice Jelene Babić Otašević.

Dogovorili smo se da Momo bude odvojen od nas sveukupno tri tjedna, koliko prema novim informacijama traje inkubacija.

Zagreb Lauba 27092019
GLORIA 25 GODINA
JELENA PERCIN I MOMCILO OTASEVIC
FOTO Mario Kucera
Mario Kučera
Dvije katastrofe su nas pogodile, ja samo čekam dan kad ću ponovno vidjeti i zagrliti svoje cure, povjerio nam je Momčilo.

"Bilo je teško, jer nekoliko dana ih nisam poljubio ni zagrlio, a nisam smio ni u tom trenutku. Nevjerojatna je ta cijela situacija, kada moraš biti sa svojima, a ne možeš. Dvije katastrofe su nas pogodile, ja samo čekam dan kad ću ponovno vidjeti i zagrliti svoje cure", emotivno govori Momčilo i ističe kako ga je preplavila briga za Jelenu, jedanaestogodišnju Lotu i 18-mjesečnu Mašu te je bez mnogo razmišljanja prekršio obiteljski dogovor. I doista može biti ponosan na svoje cure, posebno na suprugu, jer je u ovoj situaciji precizno posložila prioritete. Potres im je oštetio stan koji su tek nedavno uredili. Sreću zbog novog doma zamijenile su briga, odgovornost, organiziranost, odanost. Ali na tu su žrtvu spremni zbog sigurnosti i ljubavi...


Veliku reportažu Glorijinih novinara uz ekskluzivne fotografije naših reportera s mjesta događaja pronađite u novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka 26. ožujka, jer bili smo i kod:

  • redatelja Arsena Ostojića kojemu su uništeni i stan i automobil

  • komičarke Marine Orsag koja kaže: 'nemam kuće, nemam krova'

  • bračnog para Krištofić koji su 'uzdrmani do temelja'

  • književnice Sanje Pilić koja rane "liječi" smijehom

  • Dade Ćosića, glumca koji nesebično pomaže drugima

Linker
12. travanj 2024 21:54