bez cenzure

Ella Dvornik je tražila savjet oko svoje bolesti, a mnogi su osjetili olakšanje jer su ispričali svoju priču

Influencerica Ella Dvornik odlučila je pitati za savjet svoje pratitelje na Facebooku što učiniti sa psorijazom, a mnogi su jedva dočekali da o tome progovore.

"Imam pitanje za posebnu skupinu ljudi. Oni koji imaju psorijazu. Da li bi mi u komentarima napisali što koristite da vam pomaže? Meni je napala noge i svaki put ako se udarim/ ogrebem na nekom novom mjestu, tu se pojavi. Neko vrijeme se nije ništa dešavalo i sad je popi*dilo!’ postavila je konkretno pitanje Ella Dvornik i dobila lavinu odgovora onih koji se dugo vremena bore sa sličnom kožnom bolesti.

image
Ella je odlučila podijeliti sa svima što je muči...
Instagram

Tisuću komentara ispisali li su oni koji vode sličnu borbu i podijelili savjete kako se oni nose s bolesti. Slične borbe s tom neizlječivom bolesti ispričale su nedavno neke svjetske zvijezde.

Kim Kardashian West muku muči sa psorijazom već godinama. Dio znakova te kožne bolesti uspjela je riješiti, ali i dalje ima velikih problema koje često podijeli sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama.

Psorijaza je učestala, kronična i nezarazna kožna bolest za koju nije poznat točan uzrok. Danas se psorijaza smatra sustavnom bolešću koja obuhvaća promjene na koži, moguću zahvaćenost zglobova te karakteristične pridružene bolesti. Od psorijaze boluje oko 1-3 posto svjetske populacije, a u Hrvatskoj oko 1,7 posto stanovništva.

Nedavno je o svojoj borbi progovorila i pjevačica LeAnn Rimes Cibrian, koju znamo po hitu "Can‘t Fight The Moonlight" iz filma "Djevojke iz Coyote bara". Odlučila je pokazati svijetu s čim se bori od druge godine života. Na Svjetski dan psorijaze, pjevačica je na svoj Instagram profil objavila fotografiju na kojoj pozira naga.

https://www.gloria.hr/gl/fokus/zvjezdane-staze/ella-je-dozivjela-najveci-horor-jednog-influencera-zbog-cega-jedva-ceka-napokon-se-vratiti-kuci-10446955

Njezino stanje pogoršalo se tijekom djetinjstva kada joj je 80 posto tijela bilo prekriveno lezijama, zbog čega je izbjegavala pokazivati kožu u javnosti, a kasnije na scenu nije izlazila bez dva para najlonki, čak i usred ljeta.

"Želim dati glas tolikim ljudima koji prolaze kroz isto. Konačno je došlo vrijeme da budem iskrena o tome što je psorijaza i kako izgleda", napisala je LeAnn te dodala kako je nakon objave fotografije osjetila veliko olakšanje.

Čitajte i:

Ella je doživjela najveći horor jednog influencera zbog čega jedva čeka napokon se vratiti kući

Kim Kardashian o psorijazi koja joj uništava život: Svojim razotkrivanjem oduševljava sve oko sebe

Genetska bolest s kojom se bori već 9 godina: Kim Kardashian West pokazala posljedice

Linker
16. travanj 2024 07:15