svaka čast

Jedina na svijetu: Prva dama kakvu Hrvatska još nije imala! Sanja Musić Milanović nastavila s akcijom

Ugledna profesorica i liječnica, supruga predsjednika Zorana Milanovića, cijepila je građane u Sisačko-moslovačkoj županiji, a sada isto čini i u Zagrebu. Sanja Musić Milanović svoju društvenu poziciju koristi za važne joj teme - poglavito one vezane uz zdravlje građana.

Prva dama Hrvatske sudjeluje u masovnom cijepljenju građana Zagreba. Sanja Musić Milanović cijepila je građane na organiziranom punktu na zagrebačkom Ksaveru. Vjerojatno je jedina prva dama na svijetu koja u ovom trenutku cijepi građane protiv virusa COVID-19.

Čitajte i: Osmijeh na licu, tuga u srcu: Prva dama otkriva zašto posljednjih tjedana proživljava teške trenutke

Hvalevrijedan je ovo potez prve dame Hrvatske, koja se već početkom veljače s timovima HZJZ-a uključila u procjepljivanje. Tada je, naime, otišla na potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije, gdje je sudjelovala u cijepljenju građana drugom dozom spasonosnog cjepiva. Profesorica na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i voditeljica Službe za promicanje zdravlja tada je rekla novinarima da se njezini sinovi nisu cijepili jer su, kazala je, oni zadnji na redu za primanje cjepiva.

image
U Zagrebu je počelo masovno procjepljivanje građana, a Sanja Musić Milanović odmah se pridružila kolegama iz HZJZ-a.
MARKO TODOROV/CROPIX

Čitajte i: Prva dama održala obećanje: Sanja Musić Milanović cijepila se protiv koronavirusa pred kamerama

Odavno Hrvatska nije imala aktivniju prvu damu, koja pritom svoju trenutnu društvenu poziciju koristi za važne i plemenite ciljeve.

Ova ugledna liječnica i znanstvenica iznimno je aktivna u promicanju kampanja za poboljšanje zdravlja nacije. Vodi Nacionalni projekt "Živjeti zdravo", u sklopu kojeg ističe probleme poput pretilosti kod djece, ali i važnosti seksualno odgovornog ponašanja kod građana.

image
Prva dama u Sisku je početkom veljače cijepila građane s potresom ugroženih područja.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Čitajte i: Je li Sanja Musić Milanović najaktivnija prva dama dosad? U akciji je podržavaju brojna slavna lica

Cilj projekta "Živjeti zdravo" unapređenje je zdravlja populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te stvaranje okruženja u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života. Sastoji se od pet elemenata: Zdravstveno obrazovanje, Zdravlje i tjelesna aktivnost, Zdravlje i prehrana, Zdravlje i radno mjesto te Zdravlje i okoliš, a sve u cilju doprinosa smanjenja obolijevanja od kroničkih bolesti, koje su uzrok više od tri četvrtine smrti u Hrvatskoj.

Linker
22. travanj 2024 20:17