Razotkrivanje

Ognjen Golubić o životnoj želji: ‘Živim za dan kada ću na zaslonu telefona vidjeti da me zove ona‘

Televizijski voditelj i urednik otkriva zašto se do 46. godine nije oženio iako je s Bojanom Štetić, s kojom ima kćer Dugu, zajedno od mladenačkih dana te objašnjava zašto bi ponovno prihvatio ulogu zavodnika u videospotu pjevačice Lidije Bačić.

Je li vam se ikada dogodilo da ste zakasnili na snimanje emisije “Dobro jutro, Hrvatska”?

- Srećom nije, premda u studiju moram biti već u 6.30 sati. No, to mi je čak manji problem u odnosu na šminkanje. Otkako je počela korona sam si nanosim puder, što ne znam dobro napraviti ni nakon svih ovih mjeseci.

Koji je najbolji lijek protiv pospanosti?

- Kava bez šećera i dobra šala. Nažalost, nedavno nas je napustio kolega mikroman Željko Hradec Žac koji nas je svih razbuđivao svojim dosjetkama.

U kojim situacijama vam dobro dođe što ste poznato televizijsko lice?

- Kako kaže jedan stih Ramba Amadeusa “Otkako sam došao do slave i para, puštaju me preko reda da kupim cigara”. E sad, ja ne pušim, pa ne znam je li to točno.

Što vam najčešće kažu gledatelji kad vas prepoznaju na ulici?

- Većina ih se iznenadi kako sam visok. Najdraže mi je kad mi kažu da nas gledaju svaki dan, što je golemi kompliment za emisiju koja se emitira već 28 godina.

Jeste li postali pažljiviji vozač otkako vodite emisiju “Istrage prometnih nesreća”?

- Skrivio sam jednu prometnu nezgodu prije 25 godina i otada sam najstrpljiviji i najoprezniji vozač na svijetu. No, zahvaljujući ovoj emisiji počeo sam više primjećivati loše vozače. Moramo svi biti mudriji i oprezniji u prometu.

Kad ste zadnji put požalili što zbog televizijske karijere nikada niste iskoristili diplomu iz grafičkog dizajna?

- Te sam dvije ljubavi spojio na najbolji mo gući način. Do sada sam izradio brojne jinglove naših dnevnih rubrika pa tako i za “Dobro jutro, Hrvatska”. Nedavno sam pak snimio videospot “Samo sanjaj” za bend svog kolege Branimira Farkaša i njegovog sina Roka, koji će uskoro biti premijerno prikazan.

Koliko vam je porastao broj pratitelja na društvenim mrežama otkako ste se pojavili u spotu Lidije Bačić?

- Vjerojatno ne toliko kao Lidiji. No, zato me nikada nije zvalo toliko ljudi. Kad mi je Lidijin menadžer nakon jednog njezinog gostovanja na HRT-u ponudio da glumim u spotu, bio sam iznenađen. Ali nisam dvojio. Ne propušta se prilika za romansu s njom.

Kako je nježnosti s Lidijom doživjela vaša nevjenčana supruga Bojana Štetić?

- Pa tko bi imao išta protiv takvih kadrova? Bojana zna da je glumiti nježnost pred kamerama jedno, a stvarnost nešto posve drugo.

image
Ognjen Golubić.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Zbog koje biste pjevačice ponovili to iskustvo?

- Živim za dan kada ću na zaslonu telefona vidjeti da me zove Nina Badrić.

Znate li i vi pjevati?

- Utrka tovara u Tisnom na otoku Murteru ima bolje soliste. Godinama sam pjevao u zboru koji je uvjerljivo osvajao zadnja mjesta na svim natjecanjima. Otkako sam otišao, kažu mi da im ide puno bolje. Inače volim novi val i dobri rock općenito.

Kako to da nakon 22 godine ljubavi Bojanu još niste odveli pred oltar?

- Čekam da me zaprosi. No, kako kažu ljudi, strpljen spašen. Znam, doduše, gdje ćemo se vjenčati. Oboje maštamo da jednog dana otvorimo mali butik hotel na nekom od dalmatinskih otoka.

U čemu je prednost, a u čemu mana zajedničkog života bez vjenčanog prstena?

- Mislim da supružnici imaju više problema s državnom birokracijom, s obzirom na njenu brzinu. Mana nema.

Kako prijatelji vaše kćeri Duge komentiraju što joj je tata poznato televizijsko lice?

- S ozbiljnim tinejdžerima se ne raspravlja o tako trivijalnim stvarima.

Zbog čega vam najviše nedostaje Slavonski Brod?

- Odrastao sam u samom središtu grada i svaki dan pio kavu na korzu, pa bih uvijek sreo nekog poznatog. U Zagrebu to ne mogu raditi. Kad bih s nekim htio sjesti na kavu na pola sata, prije toga bih morao napraviti Excel tablicu da uskladimo slobodne sate.

Kako se rješavate stresa otkako je počela pandemija?

- Bavim se sportom, trčim, bicikliram i plivam, a uz to često šetam po Medvednici i po Gorskom kotaru, a ponekad i po Velebitu. Iduće godine kanim sudjelovati na natjecanju Highlander Velebit. Uspijem li u tome, sljedeći korak je triatlonska utrka Ironman.

Koji vam kućni zadatak najteže pada?

- Pranje podova. Moje cure smatraju da je to kao stvoreno za mene s obzirom na to da igram curling, iako ih ja uvjeravam da su metla u sportu i metla u kući dvije potpuno različite stvari. A dijelom je za to kriva i naša labradorica Disney koja se obožava igrati u blatu.

Gdje biste proveli božićne blagdane da nema korone?

- Oduvijek ih slavim sa svojim roditeljima u Slavonskom Brodu. Nadam se da ću tako i ove.

Hoćete li se cijepiti protiv korone?

- Mene su još kao maloga naučili da žene i djeca idu prvi. I poneki predsjednik!

Linker
16. travanj 2024 17:51