Padaju optužbe i grube riječi

Slučaj Baldwin se zahuktava: Pronađena je oružarka koja je glumcu dala kobni pištolj, umiješala se i Alecova kći

Hannah Gutierrez Reed skriva se u svom domu kamo je pobjegla nakon što je holivudski glumac u petak na setu filma ‘Rust‘ u Novom Meksiku nehotice usmrtio snimateljicu i direktoricu fotografije Halynu Hutchins. I dok filmska oružarka odbija svaki kontakt s medijima, Ireland Baldwin javno je poklopila američkoj političkoj komentatorici Candace Owens koja je grubo napala njezinog oca.

Četvrti dan od nemilog događaja u kojem je, prema prvim informacijama, nesretnim spletom okolnosti poginula 42-godišnja snimateljica Halyne Hutchins, britanski DailyMail uspio je locirati oružarku Hannah Gutierrez Reed. Jedna od osumnjičenica u tragediji, koja je zabrinula Hollywood i zgrozila cijeli svijet, uhvaćena je ispred njezinog doma u gradiću Bullhead City u Arizoni. U trenutku kad su je fotografi uspjeli snimiti, stajala je na kućnom pragu i pričala na mobitel, a po njezinom izgledu vidi se da prolazi kroz najgoru noćnu moru. Kad je primijetila fotografe, 24-godišnja Hannah brzo je pobjegla u kuću, iz koje ne izlazi otkako je ekspresno, i bez ikakvog objašnjenja, napustila mjesto jedne od najvećih tragedija u filmskom svijetu.

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: ‘Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu‘

image
Mlada oružarka Hannah Gutierrez-Reed.
SHUTTERSTOCK

DailyMail ne piše je li oružarka već službeno optužena, no napominje da je Gutierrez Reed još u petak imenovana kao osoba koja je pravim mecima napunila Baldwinov starinski Colt korišten u kobnoj sceni pucnjave u crkvi na ranču Bonanza Creek u Santa Feu. Autor teksta još je jednom i kronološki obradio cijeli slučaj prema kojem je nesretna snimateljica usmrćena dok je slavni glumac uvježbavao izvlačenje oružja unutar crkvene zgrade, a donosi i detaljni ispis razgovora brojnih sudionika seta nakon smrtonosne pucnjave. Prema njemu, ali i kasnije utvrđenom policijskom nalogu, Colt je bio jedan od tri pištolja koje je Gutierrez Reed ostavila na stolu, a Baldwinu ga je predao britanski pomoćnik redatelja Dave Halls misleći da je riječ o rekvizitu. Kćeri legendarnog holivudskog rekvizitera Thella Reeda koji je radio s oružjem na brojnim filmskim produkcijama, a Hanhah je tom zanatu podučavao od njezine 16 godine, olakotna okolnost jedino može biti činjenica da nema puno iskustva jer joj je "Rust" bio tek drugi film u karijeri.

Čitajte i: Žena koja je grubo napala Aleca Baldwina na meti javnosti: ‘Baš ste neukusni. I jadni‘

image
Komemoracija za preminulu Haylene održana je u nedjelju u Burbank u Kaliforniji.
MYUNG J CHUN/LOS ANGELES TIMES/SHUTTERSTOCK

S druge strane, neki mediji pišu kako je Baldwin ipak trebao biti pažljiviji, s obzirom na njegovo iskustvo: kao glumac mnogih akcijskih filmova zna da se pištolj nikada ne smije direktno uperiti u neku osobu. S tim se ne slaže Ireland koja je očeva najglasnija "odvjetnica". Baldwinova najstarija kći, iz braka s glumicom Kim Basinger, sada se zbog njega obračunala i s ultra konzervativnom političkom komentatoricom Owens koja se nasladila glumčevoj nesreći. Owens, koja je velika pristaša politike Donalda Trumpa, slučaj je ocijenila kao "poetsku pravdu" za Baldwina aludirajući na njegov umjetnički obračun s bivšim američkim predsjednikom u televizijskom showu "Saturday Night Live".

Čitajte i: Mislio je da su u pištolju ćorci: Glumac Alec Baldwin na snimanju ubio snimateljicu i ranio redatelja

image
Alec Baldwinnije prolazi najteže dane.
B4859/AVALON/PROFIMEDIA

- Ti si najodvratnije i najkancerogenije ljudsko biće na koje sam ikad naišla, obrušila se manekenka na Owens na svom Instagram Storyju, u čemu je dobila veliku podršku. I dok cijeli svijet iščekuje da okružna tužiteljica nadležna za incident Mary Carmack-Altwies povuče prvi konkretan potez, Alec Baldwin već je preuzeo na sebe dio "krivnje". Šezdeset i trogodišnja holivudska zvijezda prvo se sa suprugom Hilariom i njihovom djecom: Lucijom, Eduardom, Romeom, Leonardom, Rafaelom i Carmen na neko vrijeme preselio iz njihovog njujorškog doma u vikendicu u mnogo mirniji Hamptonse, a potom je najavio da se zbog svega povlači iz svijeta glume. Koliko pati što je uzeo majku devetogodišnjem Androsu, a samozatajnom kalifornijskom odvjetniku s harvardskom diplomom Matthewu Hutchinsu voljenu suprugu, najbolje se vidjelo na komemoraciji za poginulu snimateljicu na kojoj se slomio pod navalom suza.

Linker
19. travanj 2024 16:33