Stjepan Vukadin sa suprugom Katarinom i sinom Gabrielom

 INSTAGRAM
PONOSNI TATA

Stigla je djevojčica! Slavlje u obitelji chefa Stjepana Vukadina

Trogirski chef i član žirija popularnog televizijskog showa otkrio je da će njegov trogodišnji sin Gabriel odrastati uz sestricu.

Trogirski chef i član žirija popularnog televizijskog showa otkrio je da će njegov trogodišnji sin Gabriel odrastati uz sestricu.

Sa svojim je pratiteljima na Instagramu podijelio fotografiju bebine ručice i uz objavu o rođenju kćerkice napisao: "Hvala ti, dragi Bože". Chef Stjepan Vukadin koji se proslavio kao član žirija u popularnom televizijskom showu "Masterchef" sa suprugom Katarinom odgaja 3-godišnjeg sina Gabriela, a ime druge bebe još nisu otkrili.

Tridesetogodišnji chef Stjepan Vukadin sretnu je vijest o supruginoj trudnoći podijelio lani uz božićnu čestitku. Na fotografiji je pozirao uz suprugu Katarinu i sina Gabriela i napisao: "Sretan i blagoslovljen Božić od malo veće obitelji Vukadin. Isuse dragi, hvala ti na svemu! Velik si!".

Na domaćoj gastro sceni Vukadin je pozornost privukao 2021. godine kada je postao član žirija u showu "MasterChef", a životopis mu je itekako zanimljiv - odrastao je u obitelji sa šestero djece, školovao se za svećenika, a na karijeri bi mu mnogi mogli pozavidjeti. U proteklih desetak godina bio je na čelu kuhinja nekoliko poznatih restorana, a prije godinu dana otvorio je svoj restoran Il Ponte u Trogiru, a za svoje gastronomske kreacije već je dobio i preporuku Michelina.

image

Chef Stjepan Vukadin

SASA BURIĆ/ CROPIX

Stjepan i Katarina zaljubili su se prije sedam godina kada su zajedno radili u restoranu, u Katarininu rodnom Segetu, gdje je on radio u kuhinji, a ona u uredu kao stručna specijalistica ekonomije.

"Već nakon dva mjeseca veze znali smo da cijeli život želimo biti skupa. Čak smo se odmah dogovorili koja bismo imena dali djeci. Da smo dobili curicu, zvala bi se Rita. Stjepan me osvojio iskrenošću, zrelošću i, naravno, kulinarskim čarolijama. Njegovo najdraže jelo su mi prženi njoki od sipe s buzarom od plodova mora", otkrila nam je Katarina u intervjuu 2021. godine, dodajući da je Stjepan i divan tata koji se o njihovu sinu sam brinuo kad je bio novorođenče jer se ona dugo oporavljala od teškog poroda.

image

Surpužnici Stjepan i Katarina Vukadin sa sinčićem Gabrielom

Stjepana Vukadina mnogi su zavoljeli u showu, a i on sam kaže kako mu je iskustvo pred kamerama jedno od najboljih u karijeri, ali i potvrda da nije pogriješio kad je odlučio da će kuhanje biti njegov poziv.

"Moji roditelji nisu bili za to. Nadali su se da ću jednog dana studirati računarstvo ili neki srodan fakultet jer sam u osnovnoj školi bio odličan učenik. Stoga sam sebi obećao da ću biti više od “običnog” kuhara", otkrio nam je Stjepan u intervjuu prije dvije godine te dodao kako mladenačke dane pamti kao izazovno razdoblje, ponajprije zbog skromnog života. U svojoj je obitelji drugo dijete po starosti, a u to vrijeme njih je osmero živjelo od očeve konobarske plaće.

"Moji su roditelji u Hrvatsku došli kao izbjeglice iz Bugojna. Otac je prije Domovinskog rata radio u jednoj velikoj špediterskoj tvrtki, a majka je bila domaćica. Cijelo djetinjstvo proveo sam u Rogoznici blizu Šibenika, gdje i sada živi većina moje obitelji. Uz trinaestogodišnje blizance Klaru i Krešimira, imam i sestre Anu, Ivanu i Petru. Unatoč tome što sam imao puno manje novca od većine mojih prijatelja, ne bih ni za što mijenjao odrastanje u tako velikoj obitelji", otkrio je tada Stjepan, koji se s navršenih petnaest godina poželio - zarediti. Oduvijek je odgajan u religioznom duhu, a i stric mu je svećenik. No, nakon pola godine života u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu shvatio je da to ipak nije njegov poziv i odlučio se okrenuti kulinarstvu - i očigledno nije pogriješio.

image

Chef Stjepan Vukadin

SASA BURIĆ/ CROPIX
Linker
19. svibanj 2024 01:37