Sada su sigurni

Dočekali svoj red: Princ Charles i njegova Camilla primili prve doze cjepiva

Britanski prijestolonasljednik, koji je prošlog proljeća prebolio virus, upravo je dobio prvu dozu cjepiva, kao i njegova supruga Camilla.

Nakon što su kraljica Elizabeta II. i princ Filip primili prvu dozu cjepiva protiv koronavirusa prošlog mjeseca, na red su došli princ Charles i vojvotkinja Camilla, time su postali druga skupina članova kraljevske obitelji koja je primila svoja cjepiva protiv Covida-19.

Glasnogovornik para u pismenoj izjavi potvrdio je za Bazaar da su Charles (72) i Camilla (73) nedavno primili prve doze. "Princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla dobili su prve doze cjepiva protiv Covida-19".

Nije poznato cjepivo koje kompanije je kraljevski par dobio, kao ni jesu li cijepljeni u isto vrijeme, no kako je otkrio izvor, najvjerojatnije je par posjetio kraljevski liječnik u njihovom domu Highgrove House u Gloucestershireu.

Čitajte i: Princ Charles predstavio prvu održivu kolekciju odjeće: Namijenjena je novoj generaciji žena i muškaraca

image
Princ Charles i Camilla dočekali su svoj red za cijepljenje.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Iako je u Europskoj uniji došlo do usporavanja procjepljivanja, Ujedinjeno Kraljevstvo takvih problema nema, u njihovoj zemlji svim stanovnicima starijim od 70 prioritetno su ugovoreni liječnički pregledi, na kojima trebaju dobiti svoju prvu dozu cjepiva.

Posebno osjetljiva skupina

Ta se skupina ljudi smatra posebno osjetljivom, zbog činjenice da je čak 83 posto od svih preminulih od korone bili stariji od 70 godina.

Charles se prošlog ožujka i zarazio koronavirusom od kojeg se u potpunosti oporavio, još je u prosincu kazao da će primiti cjepivo, ali da neće biti među prvima koji će ga dobiti.

Čitajte i: Princ Charles i vojvotkinja do Cornwalla imaju sličnu strast, a pokazali su i svoju nestašnu stranu

"Mislim da ću morati pričekati ono od AstraZenece prije nego dođe red na mene. Ja sam nešto niže na listi i morat ću pričekati", kazao je Charles tijekom posjete bolnici Gloucestershire Royal Hospital. Iako nije bio prvi na redu za cjepivo, Charles je dočekao svoj red.

Prošlog mjeseca potvrđeno je da su kraljica i vojvoda od Edinburgha primili svoja cjepiva, koja im je aplicirao njihov kućni liječnik u dvorcu Windsor, u kojem su proveli zimske mjesece.

Linker
29. studeni 2023 02:03