buduća kraljica

Kate Middleton zasjenila baš sve na prvom državnom banketu otkako je princeza

Kralj Charles održao je prvi državni banket na kojem je njegova snaha ponovo privlačila svu pažnju odličnom odabirom outfita.

Princeza Catherine od Walesa i princ William susreli su se Buckinghamskoj palači na svečanoj državničkoj večeri s južnoafričkim predsjednikom Cyrilom Ramaphosom. Catherine je ponovo pokazala da je jedna od najbolje odjevenih pripadnica kraljevskih obitelji, a s obzirom na to da će jednom postati kraljica, tu "titulu" sve više opravdava.

Kate je u središtu pažnje bila zahvaljujući odličnom odabiru njezine stilistice Natashe Archer. Princeza je već godinama vjerna kreacijama njezine omiljene dizajnerice Jenny Peckam, čiju je haljinu odabrala i za ovaj važan događaj. Bijelo je uvijek dobar odabir, a ova haljina optočena sjajnim kamenčićima bila je dovoljno sofisticirana, ali i moderna.

image

Catherine i William susreli su se s južnoafričkim predsjednikom Cyrilom Ramaphosom

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Prorezi na rukavima dali su outfitu elegantni štih, a Kate nije propustila odati počast princezi Diani. Naime, nosila je Lover‘s Knot tijaru, optočenu dijamantima i biserima, koja je nekada pripadala Lady Di, a dobila ju je od na poklon od kraljice Elizabete.

Osim tijare, nosila je i Dianine biserne naušnice te narukvicu iz Elizabetine kolekcije nakita.

Kako joj sada to položaj dopušta, nosila je i orden kraljevske obitelji i zvijezdu te pojas Dame Grand Cross of the Royal Victorian Order.

image

Catherine je nosila nakit koji je nekada pripadao njezinoj svekrvi, princezi Diani

CHRIS JACKSON/WPA POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Tijaru Lover‘s Knot Catherine je nosila već mnogo puta - prvi put 2015. te svake godine za neki veliki događaj do 2019. Tada ju je nosila prilikom državničkog posjeta tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i bivše prve dame Melanije Trump. Pauzu je napravila zbog pandemije koronavirusa, tijekom koje se nisu održavala kraljevska primanjam te je s njom ponovo zablistala upravo na ovom banketu kojemu je domaćin po prvi puta bio kralj Charles.

Osim najviših članova kraljevske obitelju, banketu su prisustovali grof i grofica od Wessexa i visoki političari iz obiju zemalja.

Linker
21. travanj 2024 16:05