Stjepan Hauser
 Press
Novi spot

Hauser objavio novi spot i poručio: 'Ja sam zapravo cijeli život u karanteni i izolirani samac'

Glazbenik je objavio novi video spot za još jedan svjetski klasik, koji je snimio u nacionalnom parku Brijuni.

Proslavljeni hrvatski violončelist Stjepan Hauser objavio je novi spot za skladbu , "The Lonely Shepard", s Londonskim sinfonijskim orkestrom, objavljenu na prvom solo albumu "Classic".

S ovim spotom, baš kao i onima koji dolaze u narednim tjednima, Hauser se nada da će publici diljem svijeta pružiti toliko potrebni glazbeni bijeg i utjehu u ova uznemirujuća vremena.

'Skrenimo misli sa svakodnevnih briga'

"U vrijeme dok mnogi od nas ne mogu napustiti svoje domove, nadam se da će prekrasan pejzaž Nacionalnog parka Brijuni i melodija 'The Lonely Shepherd' pomoći da skrenemo misli sa svakodnevnih briga. Nadam se da ćete izdvojiti nekoliko trenutaka da uživate i da se opustite. Želim vas sve najbolje, uvijek i sad", kazao je Hauser kojeg gledamo samog na Brijunima u emotivnoj izvedbi jednog od remek-djela klasične glazbe.

I Hauser poštuje samoizolaciju i morao je odgodoti neke planove. No to mu ne pada teško.

"Ja sam zapravo cijeli život u karanteni i izolirani samac koji je u svom svijetu i mislima. Puno vremena provodim i sam u prirodi pa je trenutačna situacija za mene samo nastavak samoizolacije".

"U travnju će biti godišnjica pauze od 2CELLOS i turneja. Trebao sam krenuti sa solo turnejom, ali su koncerti potvrđeni za travanj i svibanj odgođeni zbog pandemije. Mislim da ova samoizolacija ima i dobrih strana. Bit će ovo provjera za većinu ljudi, mogu li biti sami sa sobom, okrenut će se sebi i nekim izgubljenim vrijednostima. Svijet juri, radili smo protiv prirode. Sad treba stati malo da se neke stvari poslože. Priroda se već obnavlja. Čuvajte sebe i druge i ostanite doma", poručuje violončelist.

Pročitajte i:

Linker
11. travanj 2024 14:09