Guo Lei / Xinhua News / Profimedia
ZBOG DOBRE SITUACIJE

Obožavana premijerka otkrila što je prvo napravila nakon kraja epidemije

Novi Zeland spreman je ukinuti gotovo sva svoja ograničenja nakon kraja epidemije koronavirusa. Zemlja nema novih slučajeva, a sretna vijest je posebno razveselila šarmantnu premijerku Jacindu Ardern.

Premijerka Novog Zelanda, Jacinda Ardern (39), na dnevnoj press konferenciji rekla je novinarima da je zaplesala kad su joj rekli da ta zemlja više nema aktivnih slučajeva koronavirusa. Poznata po svom opuštenom stilu nasmijala je i suradnike, ali i pojasnila nova pravila. Naime, socijalna distanca više neće biti potrebna, ali će granice i dalje ostati zatvorene. Novi Zeland već više od dva tjedna nije izvijestio o novim slučajevima zaraze koronavirusom.

''Dok smo u sigurnijem i snažnijem položaju situaciju treba iskoristiti, ali bez previše opuštanja. Sada se moramo posvetiti našem gospodarstvu'', rekla je Jacinda.

Premijerka je već pokupila simpatije ljudi diljem svijeta kada ju vlasnik popularnog bistroa u Wellingtonu nije pustio u objekt zbog poštivanja epidemioloških mjera fizičkog razmaka.

Kako je izvijestio britanski The Guardian, premijerka je sa svojim partnerom Clarkeom Gayfordom pokušala ući u popularni bistro Olive, a koji je već bio pun pa je predsjednici vlade i njezinoj pratnji poručeno da pričekaju. Par se složio s odlukom, okrenuli su se i otišli, ali ih je na ulici brzo sustiglo osoblje i reklo im da je jedan stol oslobođen pa se premijerka vratila kako bi jela.

New Zealand Labour Party MP, Jacinda Ardern, New Zealand
Various,Image: 220959375, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: David White / Shutterstock Editorial / Profimedia
David White / Shutterstock Editorial / Profimedia
Jacinda Ardern

''Jela je i otišla nakon pola sata. Bila je obzirna prema svim zaposlenima, a tretirana je kao najobičnija gošća'', rekao je za britanski list menadžer Olivea. Ardern je i ranije oduševljavala javnost i sunarodnjake skromnošću i neposrednošću, a tijekom krize građanima se javljala iz vlastitog dnevnog boravka i tako ih informirala o borbi s pandemijom.

Čitajte i:

Nije joj ni 40. Ova premijerka odrasla je u siromaštvu, borila se s neplodnošću i osvojila svijet

Trudnica koja vodi državu: Šest tjedana nakon poroda brigu o djetetu prepušta partneru

Indira povukla neočekivani potez, obožavatelji u nevjerici

Svađa desetljeća ni blizu kraja! Brutalnu izdaju prijateljice Coleen Rooney nikad neće zaboraviti

Romina Knežić o boli koja ne prestaje: 'Nedostaje mi očevo rame'

Fotografija ponosne obitelji je za čistu desetku, kao i ona koja odaje počast djedu i baki

Linker
19. travanj 2024 23:26