pomažu i dalje

35 milijuna dolara za izbjeglice: Ashton i Mila tim su povodom razgovarali sa Zelenskim

Predsjednik Ukrajine s glumcima je razgovarao putem video poziva te je oduševljen njihovom odlučnošću da pomognu Ukrajincima koji su morali pobjeći iz svoje domovine.

Otkako je počeo rat u Ukrajini, mnoge svjetske zvijezde su pokrenule humanitarne akcije za pomoć žrtvama rata, no najveća je ipak ona glumice Mile Kunis, rodom Ukrajinke, i njezinog supruga, glumca Ashtona Kutchera. Početkom ožujka pokrenuli su GoFundMe kampanju, a njihov cilj bio je skupiti 30 milijuna dolara pomoći, no nisu na tome stali, već idu dalje.

Ukupno su prikupili oko 35 milijuna, što je jako velik iznos, a na svom trudu zahvalio im je i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Zelenski je s glumačkim parom održao sastanak putem video poziva kako bi razgovarali o cijelom projektu koji je namijenjen izbjeglicama kojih je za sada 3,2 milijuna. Novac koji su skupili financira tvrtke Flexport i Airbnb sa sjedištem u San Franciscu. Flexport je tvrtka za prijevoz tereta koja dovozi zalihe izbjeglicama diljem Europe, a Airbnb im osigurava besplatan, kratkoročni smještaj.

Čitajte i: Čelična lady ukrajinskog vođe: Olena Zelenska o životu s glumcem koji je postao predsjednik

Zelenski je na Twitteru uz screenshot razgovora napisao da su Kunis i Kutcher "među prvima odgovorili na njihovu tugu" te da im je neizmjerno zahvalan i impresioniran njihovom odlučnošću.

image

Ashton i Mila redovito izvještavaju pratitelje o napretku humanitarne kampanje.

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA

"Ashton i Mila su zvjezdani par koji iskreno vjeruje u nas, u našu pobjedu, u našu budućnost. Zahvalio sam im se u ime našeg naroda, u ime svih nas. Ovo je dobar rezultat za par naših prijatelja u Americi. Radimo na tome da nam cijeli svijet postane prijatelj", izjavio je Zelenski.

Mila je u nedavnom obraćanju rekla da se u inicijativu uključilo čak 65 tisuća ljudi te da je svakom pojedinačno od srca zahvalna što su pomogli njezinoj domovini.

01 - Modified: 2022-03-21 14:30:20 - Feat.: 0 - Title: Beckham prepustio svoj Instagram hrabroj Ukrajinki: ‘Neka svi vide ove potresne slike‘ 02 - Modified: 2022-10-01 09:15:11 - Feat.: 0 - Title: Najpoznatija Ukrajinka zablistala u kratkoj haljini i čizmama do bedara, izgleda senzacionalno!
Linker
26. siječanj 2023 21:20