glasnogovorničke vode

Ecija Ivušić dobila novi posao: ‘Nikad nisam radila ništa slično, nisam neki fanatik‘

Atraktivna voditeljica Ecija Ivušić privatno nije baš luda za sportom, ali se odlično snašla u razgovorima s poznatim tenisačima. Tijekom radnog vremena i sama pogleda nekoliko mečeva, a pošto je ishod poprilično neizvjestan, ne može se odlučiti za favorita.

Ecija Ivušić (34) bit će glasnogovornica turnira Zagreb Open koji se ovog tjedna igra na terenima TC Maksimir, a ugostit će tenisače iz više od 40 zemalja svijeta.

Radijska i TV voditeljica brine o odnosima s javnošću turnira, ali to je samo dio njezinih novih dužnosti u kojima se našla prvi put.

- Moje zaduženje su odnosi s javnošću, koordiniranje medija u sklopu teniskog centra te nadgledanje službenih društvenih mreža Zagreb Opena. Mečevi počinju svaki dan od 10 sati i ako se oduže traju sve do mraka. Nisam cijelo vrijeme na terenu, ali pogledam nekoliko mečeva, dogovaram s ostatkom PR tima i direktorom koje informacije i fotografije će se koristiti u službenim priopćenjima za medije. Svakako odradim i koji intervju s igračima ako je potrebno s obzirom na to da sam i sama novinarka, iako ne sportska – rekla je Ecija.

Zagreb Open okupio je brojna poznata imena svjetskog tenisa kao što su nekoć 21. igrač svijet Argentinac Leonardo Mayer, bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur koji je svojevremeno bio rangiran na 23. mjestu, nekadašnji 28. igrač svijeta Portugalac Joao Sousa te Federico Coria, mlađi brat nekadašnjeg svjetskog broja tri Guillerma Corie.

image
Promo fotografije

Ecija ne skriva da privatno nije baš luda za sportom, ali otkriva da se ipak odlično snašla s poznatim tenisačima.

- Nisam nikada radila išta slično, pogotovo u sportu i moram priznati da mi je instinktivna reakcija na prijedlog za ovaj posao bio smijeh. Ne zato što sam prijedlog smatrala smiješnim, već se jednostavno u tom trenutku nisam mogla zamisliti u takvoj ulozi, pogotovo zato što i nisam neki sportski fanatik – ističe Ecija.

Čitajte i: Ecija Ivušić kao Elle Wood: I mi svoju plavušu s Harvarda imamo, no netko je drugi ukrao svu pažnju

Stres joj je, kaže, bio jedino u početku kada je trebala "pohvatati" sportsku terminologiju i protokol turnira.

- Situacija koju bih izdvojila je da nas je kontaktirala novinarka poznatih francuskih dnevnih sportskih novina L’equipe-a, koja je htjela napraviti telefonski intervju s njihovim igračem Benjaminom Bonzijem i objaviti priču u tisku o njegovom sudjelovanju na Zagreb Openu. Međutim, Bonzi joj se nije javio na vrijeme, novinarka je imala deadline i izašli smo na kraju samo na portalu - otkrila je Ecija.

image
Promo fotografije

ATP Challenger Zagreb Open vratio je muški profesionalni tenis u Zagreb nakon šest godina pauze.

Turnir se pokazao kao vrlo jak, mečevi su uzbudljivi i napeti, a pobjednika je teško predvidjeti pa se ni sama Ecija nije mogla odlučiti za favorita.

Linker
23. siječanj 2023 10:03