Simpatično i slatko

Goran Bogdan raznježio fanove: Uspomena koju mu je djed ostavio neprocjenjivo je blago

Glumac je na svom Instagram profilu podijelio fotografiju iz mladih dana i jednu posebnu pjesmu koju mu je napisao njegov djed Karlo, a otkriva mnogo o tome kakav je bio s tek nekoliko godina.

Domaći kazališni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan često na svom Instagram profilu dijeli fotografije trenutaka iz privatnog života, kako sadašnjeg, tako i onog iz djetinjstva. Posljednja njegova objava raznježila je mnoge njegove pratitelje i to iz dobrog razloga.

Naime, Bogdan je podijelio fotografiju na kojoj pozira sa sestrom Katom i djedom Karlom kad su imali svega par godina. No, osim toga podijelio je i fantastičnu uspomenu koju mu je djed ostavio - vrckavu pjesmu posvećenu upravo njemu pod nazivom "Šta Goran voli".

"Dedo, Kata i ja. Nekad davno dok smo slušali "KOKOLO". A sad samo rokamo ozbiljan i prodoran rep. Predstavljam "ŽutuLjutu". Versi su joj oštri kao i pogled. Ooo da. Medo nosi hozentregere", napisao je Bogdan ispod fotografije, a djedova pjesma započinje stihovima:

Kad počne da plače

Odmah ga presvlače

Kad mu skinu povoj

To ga dosta raduje

Prestaje da plače

I nogama skače.

U pjesmici još doznajemo da se Goran kao dječak jako volio kupati, od hrane je najviše volio banane, čokolino i jaja te je veselo pogledom istraživao sve oko sebe.

Čitajte i: Goran Bogdan piše povijest: 'Ova vijest svakako je uljepšala ovo ludo vrijeme'

"Pa koliko je ovo slatko, bravo za deku...kakvu uspomenu ti je ostavio", "Deda je ozbiljan pjesnik", bili su neki od komentara oduševljenih pratitelja glumca koji je rođen u Širokom brijegu u Bosni i Hercegovini.

Dan prije Bogdan je objavio fotografiju s majkom Milkom kojom je također izmamio puno pozitivnih komentara.

"Mama i ja pripremamo njen novi hip-hop album. At Široki Brijeg hip hop & rbnb production studios. A slikali smo medu. Medo će biti na omotu albuma. Album se zove 'Medo nosi hozentregere'", simpatično je napisao glumac, a fanovi su mu u komentarima odgovorili s "Tako treba. Rodna gruda i mama", "Mamin sin, ima mamine oči", "Ovo mi je uljepšalo dan".

Nagrada za najboljeg europskog glumca

Inače, uloga u filmu "Otac" Srđana Golubovića Goranu Bogdanu donijela je nominaciju za najboljeg europskog glumca. Time je Bogdan postao prvi glumac iz Hrvatske nominiran za tu prestižnu nagradu.

Radnja filma "Otac" temelji se na stvarnom događaju, a slijedi priču o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu, gdje planira svoj slučaj iznijeti samome ministru. U naslovnoj ulozi filma, koji kritika naziva "svojevrsnim balkanskim Paris, Texasom" (Vladan Petković, Cineuropa), Goran Bogdan je s pritajenom snagom utjelovio očajnog oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba.

Linker
19. travanj 2024 18:42