Čestitke!

Kao legendarna lutka Barbie: Rođendan britanske kraljice obilježen uz neodoljivi poklon

Povodom kraljičinog rođendana i platinastog jubileja tvrtka Mattel lansirala je kolekcionarsku Barbie lutku s likom Elizabete II. uz repliku tijare koju je nosila na vjenčanju s princem Philipom.

Rođendanske želje uvijek se ispunjavaju, tim više radi li se o molbi britanske kraljice Elizabeti II. koja je danas napunila 96. godina. Zamolila je sunarodnjake da se i ove godine, zbog nedavne obljetnice smrti princa Philipa, suzdrže od gromoglasnog obilježavanja njenog rođendana u Londonu. Običaj, naime, nalaže dva počasna plotuna: iz Hyde Parka najprije se oglasi 21 top, a potom slijedi paljba s londonskog Towera: njoj u čast topnička satnija ispaljuje još 62 plotuna. Kako je travanj za nju težak mjesec otkako joj je prošle godine preminuo suprug, sugrađani poštuju kraljičinu tugu.

No jedan nesvakidašnji dar zacijelo ju je razvedrio, koliko je to moguće: tvrtka Mattel lansirala je kolekcionarsku Barbie lutku kraljice Elizabete II. u čast njezinog rođendana i platinastog jubileja, 70. obljetnice na prijestolju, piše Vanity Fair. Njezina lutka dio je posebne serije “Barbie's Tribute Collection” lansirane u kolovozu prošle godine s lutkom Lucille Ball, a dizajneri su pazili na svaki detalj.

image

Lutka Barbie kao Elizabeta II.

MATTEL

Odjevena je u haljinu od srebrno-bijelog brokata po uzoru na kraljičine ranije portrete, nosi kraljevsku lentu s dva posebna ordena: onaj s plavom vrpcom odličje je njezinog djeda Georgea V. dok je orden s ružičastom vrpcom posvećen njezinom ocu, Georgeu VI. Kraljičina Barbie ima frizuru kakvu je Elizabeta II. često nosila na službenim portretima I događanjima, a krasi je vjerna replika Fringe tijare kraljice Marry koju je nosila 20. studenog 1947. na dan svog vjenčanja s prince Philipom. Optočena je sa 739 briljanata te s još 149 dijamanata rezanih u oblik nalik na suze, a može se nositi i kao ogrlica. Dakako, svjetlucavi ukrasi na lutki imitacija su dijamanata, no bez obzira na to, tijara koju nosi njezina Barbie pravo je umjetničko djelo, navodi Daily Mail.

image

Posebno izdanje izašlo je u sklopu 'Barbie's Tribute Collection'

MATTEL

Čitajte i: Kraljica Elizabeta II. prvi put u 70 godina vladavine zablistala na naslovnici Voguea

Da je po njenom...

Dok su njezini dvorani u dvorcu Windsor, koji joj je zbog renoviranja Buckinghamske palača zamijenio službenu rezidenciju, razmišljali kako da je razvedre a da pritom poštuju njezinu želju tihog obilježavanja, ona je već bila na putu na omiljeno odredište, imanje Sandringhamu, imanju u Norfolku. Ondje je često dolazila s pokojnim suprugom: kad su god mogli, iz glavne zgrade povlačili bi se u lovačku kuću “Wood Farm” u sklopu imanja, najdraže mjesto vojvode od Edinburgha.

image

Kraljica Elizabeta II. proslavila je 96. rođendan.

AFP/PROFIMEDIA

Ondje je držao svoje slike (i on je slikao poput Charlesa) i opuštao se daleko od dvora. Njezini dvorani već su na njenoj službenoj stranici objavili slavljeničku fotografiju iz sretnijih vremena kad je bila boljeg zdravlja, no gesta organizatora “Royal Windsor Horse Showa” čiji je pokrovitelj posebno ju je dirnula: objavili su njenu fotografiju snimljenu prošlog mjeseca, u dvorcu Windsor. Prikazuje ju kako ponosno stoji između svojih omiljenih šetlandskih ponija, Bybeck Katie i Bybeck Nightingalea. Prvog šetlandskog ponija dobila je kao djevojčica, a na konja su je prvi put stavili kad je imala četiri godine. Jaše cijeli život, a izvori britanskog Mirrora tvrde da je vremešna kraljica posljednji put bila u sedlu prošle godine! Kad bi joj se sve rođendanske želje mogle ostvariti, nije teško pogoditi što bi poželjela.

Linker
14. travanj 2024 22:32