TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia
Trpi užasne bolove

Nakon teške operacije mukama slavne glumice ne nazire se kraj: 'Ovako izgledaju najteži trenuci u borbi s kroničnom bolešću'

Posljednje dvije godine za glumicu Lenu Dunham bile su prepune teških situacija, bolesti i još težih odluka. Iako je mislila kako se uspješno riješila endometrioze s kojom je živjela deset godina, nastupio je novi šok - morala je odstraniti maternicu, a sada se bori s novom bolešću zbog koje ne može normalno hodati.

Nakon što su je paparazzi uhvatili ispred njezina doma kako hoda sa štakom, zvijezda serije "Girls" Lena Dunham priznala je da boluje od Ehlers–Danlosovog sindroma, nasljednoj bolesti koju karakterizira pretjerana pokretljivost zglobova, krhkost tkiva i pretjerana elastičnost kože. U emocionalnoj objavi na Instagramu potpuno se otvorila fanovima i prijateljima i to na svoj specifičan, crno-humorni način.

--> Slavna pjevačica otkrila da se bori s kroničnom boli: 'Život je prokleto težak'

"Mogla sam se sramiti zbog ove paparazzi fotografije, jer je to jedan od glavnih razloga objavljivanja takvih fotki, ali ne sramim se. Mogla bih lagati i reći da je to uranjeni Halloween look, ali nije. Upravo ovako izgledaju najteži trenuci u borbi s kroničnom bolešću", napisala je Lena. "Imati Ehlers–Danlos sindrom znači da mi je, osim pomoći obitelji i prijatelja, potrebna i pomoć u obliku štaka. Opirala sam se bilo čemu što bi mi olakšalo situaciju, kao što je primjerice štap. Izgledao bi čudno. I da, ovo je definitivno spavaćica jer sam išla kod liječnika i željela sam da mi bude što ugodnije. Pa, nije li Justin Bieber nosio hotelske papuče punih pet godina?", nastavila je Lena u šaljivom tonu.

Posljednje dvije godine za glumicu su bile prilično teške, a sve je počelo početkom 2018. drastičnim gubitkom kilograma nakon prekida s dečkom, pjevačem Jackom Antonoffom. Kako je rekla u jednom intervjuu, tuga ju je potpuno slomila i "natjerala" da prestane jesti. No, to nije bio jedini problem s kojim se suočavala.

U istoj godini dijagnosticirana joj je endometrioza zbog kojeg je morala izvaditi jajnik, no situacija se nakon toga samo pogoršavala. Na kraju je morala donijeti tešku odluku zbog koje više neće moći imati djecu - morala je izvaditi maternicu, a svoje teško iskustvo je bez ustručavanja podijelila na društvenim mrežama. Unatoč mučnoj situaciji, Lena ne odustaje: "Najteže me pogodila spoznaja da nikada neću ostati trudna. Ali nisam odustala od majčinstva: možda bih dijete mogla dobiti uz pomoć zamjenske majke, a ako to ne uspije, ostaje mi posvojenje", poručila je glumica.

Linker
03. lipanj 2023 03:21