NIZ PREPREKA DO ULOGE

Nemilosrdno gadan Quentin Tarantino: Glumica Diane Kruger opisala je kakve je sve muke prolazila radeći sa slavnim redateljem

Prema riječima glumice, Tarantino od samog početka audicije za film ‘Nemilosrdni gadovi‘ nije vjerovao u nju, što je i pokazao postupcima koji joj se nisu svidjeli.

Pripremajući se 2008. za snimanje filma ”Nemilosrdni gadovi”, redatelj Quentin Tarantino bio je nemilosrdno gadan prema glumici Diane Kruger (45).

"Pozvao je na audiciju sve osim mene. Nije me htio na audiciji jer vidio je film u kojem sam igrala i koji mu se nije svidio, tako da od samog početka nije vjerovao u mene. Jedini razlog zbog kojeg je ipak pristao da dođem na audiciju doslovce je bio taj što više nije imao nikog drugog", otkrila je Kruger gostujući u podcastu Josha Smitha.

Kad joj se Tarantino naposlijetku smilovao, sama je morala platiti avionsku kartu do Njemačke, gdje se održavala audicija.

image

Diane Kruger je u ”Nemilosrdnim gadovima” glumila nacističku filmsku zvjezdu i savezničku špijunku Bridget von Hammersmark.

GREGORY PACE/BEI/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Diane Kruger o majčinstvu u kasnijim godinama: ‘Sretna sam što sam postala majka u četrdesetima‘

"Morala sam preskakati sve te prepreke, no rekla sam si: ‘Nek se nosi u vražju mater, učinit ću to samo zato kako bih mu dokazala da mogu’. Srećom, na kraju je sve dobro ispalo, ali ponekad se sve to jednostavno čini tako nepravednim".

Diane Kruger je u ”Nemilosrdnim gadovima” glumila nacističku filmsku zvjezdu i savezničku špijunku Bridget von Hammersmark, a film je bio velika uspješnica i samo od prodanih kinokarata zaradio je više od 321 milijun dolara.

Kruger se prije glumačke karijere pokušala probiti i kao balerina, tako da je prošla mnogo mučnih i neugodnih audicija, no to ju je, kaže, samo ojačalo.

"Nije lako svaki dan prolaziti kroz takve situacije, pogotovo kad kad si stariji pa ti se u životu događaju i druge stvari. Trebalo mi je dosta vremena da se izdignem iznad toga", veli Diane Kruger.

image

Iako ju je Quentin Tarantino izmučio s audicijom, stala je u njegovu obranu kad je 2018. bio prozvan da nemilo maltretira svoje glumce.

PICTURE PERFECT/SHUTTERSTOCK

Iako ju je Quentin Tarantino izmučio s audicijom, stala je u njegovu obranu kad je 2018. bio prozvan da nemilo maltretira svoje glumce. Umu Thurman je, primjerice, tijekom snimanja “Kill Billa” natjerao da vozi auto za koji je znala da nije siguran, a to se i dokazalo: zabila se u drvo i zadobila ozljede od kojih se nikad nije potpuno oporavila.

Navodio se i primjer Tarantinova sadizma prema Diane Kruger, koju je vlastitim rukama davio u sceni ubijanja Bridget von Hammersmark.

Čitajte i: Možda ipak malo pretjeruje? Quentin Tarantino objasnio zašto s majkom nikada neće podijeliti svoje bogastvo

"Željela bih reći da je moje radno iskustvo s Quentinom Tarantinom bila čista radost", branila ga je Diane na svom Instagramu. "Prema meni se odnosio s krajnjim poštovanjem i nikada nije zloupotrijebio svoju moć niti me prisilio na nešto što mi nije bilo ugodno".

Kasnije je Tarantino objasnio kako mu je Kruger osobno dala dozvolu da je smije gušiti i da su tu scenu ponavljali dva puta.

"Ako treba, može još jednom", hrabro je rekla Diane iako su joj oči već bile iskočile kao u varenog zeca. Sve peripetije s Tarantinom na kraju su joj se ipak isplatile jer je za sjajno odigranu ulogu u filmu ”Nemilosrdni gadovi” dobila nagradu američkog glumačkog ceha.

Linker
16. travanj 2024 07:31