Kako joj uspijeva?

Poznata glumica otkrila svoj trik: ‘Sreća je tajno oružje moje wellness rutine‘

Ne drži se jednog te istog sistema vježbanja i napitaka za jačanje imuniteta: trenutačno dan počinje mlakom vodom i limunovim sokom, priprema si i čaj od korijena maslačka, a kad joj tijelo signalizira umor, ne radi baš ništa.

Tko ne bi volio izgledati poput Kate Hudson, za koju je teško reći što je na njoj privlačnije, osmijeh kojim plijeni pozornost, tijelo koje izgleda kao mu je desetak godina manje, ten bez jedne mane ili pozitiva kojom zrači? Uz sve to, holivudska zvijezda majka je troje djece: kćeri Rani, čiji je otac njen zaručnik, američki glazbenik Danny Fujikawa, dok iz bivših veza odnosno braka ima sinove Binghama te Rydera. Svojom wellness rutinom uspjela je zadržala isti konfekcijski broj nakon tri poroda, stoga je sve što radi kako bi zadržala mladolik izgled i utegnuto tijelo, podijelila u razgovoru za američki magazin Bustle, kako bi njezine isprobane trikove iskopirale i druge mame.

Kate Hudson proslavila se svojim smoothiejima u kojima sada, zahvaljujući partnerstvu njezinog wellness brenda Inbloom s jednom američkim lancem kafića, uživaju i njezini fanovi. Ali nikad nije bila ortoreksična. Kod nje nema fanatizma: u posebnim prilikama priušti si i malo alkohola iz vlastite linije te smatra kako malo grijeha nikome neće naštetiti.

Čitajte i: U kući poznate glumice znaju se granice: ‘Stroga sam majka, a jednu stvar nikako ne toleriram‘

image

Kate Hudson postala je svojevrsna wellness influencerica.

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

U svemu treba uživati umjereno, tvrdi te dodaje da je vježbati svaki dan super, ali nekad valja poslušati tijelo kad nam "poručuje" da je umorno.

"Važno je biti motiviran i ostati što zdraviji, ali ponekad samo trebate duboko udahnuti i priuštiti sebi dan u kojem gledate televiziju i ne radite ništa", tvrdi glumica koja je zbog jednostavnog, svakome razumljivog načina kojim prenosi svoje iskustvo postala svojevrsna wellness influencerica. Jer žene znaju kako je sve što kaže provjerila na sebi i da djeluje.

Ne voli rutinu

Ukratko, dan započinje s čašom mlake vode i malo limunovog soka jer otkiseljava organizam i potiče probavu. Voda ne smije biti previše topla jer to loše djeluje na vitamine iz limunovog soka, ali ni hladna jer će probavi u tom slučaju trebati malo više vremena da se probudi. Ne odriče se šalice kave, a kad odradi sve obaveze oko mlađe djece, vježba. Posebno se zanimljivo da glumica tijekom tjelovježbe krijepi čajem od biljke koju možemo nabaviti u gotovo svakoj biljnoj apoteci: korijenom maslačka. Prirodni je diuretik, što je super jer ujutro uz malo tog ljekovitog čaja nećemo izgledati podbuhlo, a maslačak osim toga sadrži inulin koji doprinosi normalnoj funkciji jetre i želuca.

"Astrološki sam Ovan, što znači da se nikad ne držim rutine. Uvijek sam spremna za nešto novo, probati drugačije stvari", veli glumica ciljajući na svima poznat princip kako tijelo pamti i lako se navikava na redovitu "porciju" jedno te istog čaja, smoothieja ili bilo kojeg biljnog napitka koji "topi" masnoću.

Čitajte i: Kate Hudson napunila 40: 'Odjednom mi svi postavljaju isto pitanje, a ja imam odgovor'

image

Glumica je svojom wellness rutinom uspjela zadržala isti konfekcijski broj nakon tri poroda.

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Njezina vježbačka rutina je to da je nema. Jedina konstanta joj je privatni trener koji ju je naučio da, za kakav se god trening odlučila, jedna vježba ne smije preskakati. Radi se o "mrtvom dizanju". Teška je pa ne treba pretjerivati, ali je obavezna.

Sreća za dobar izgled

"Ta vježba je ključ svakog dobro istreniranog tijela", tvrdi Kate Hudson, pobornica funkcionalnog treninga kojim se u isto vrijeme utječe na razvoj snage, koordinacije, ravnoteže, mišićne izdržljivosti, brzine te fleksibilnosti. Dodaje da je odrastala plešući stoga njezino tijelo odlično prihvaća pilates, a često vozi i svoj sobni bicikl. Nekad je, dok je uglavnom trčala, slušala indie rock sastav Arcade Fire, a sada joj tijekom vježbanja odgovara EDM (Electronic dance music), hip-hop ili njihova potpuna suprotnost, ambijentalna glazba za opuštanje.

image

Glumica se proslavila svojim smoothiejima.

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

"Ponekad je najbolji wellness izaći s prijateljima. Sreća igra veliku ulogu u održavanju našeg imunološkog sustava. Što smo sretnije, to je jači. Dopustimo li da nama ovladaju stress ili strah, imunološki sustav počinje padati", zaključuje glumica.

Linker
25. travanj 2024 12:19