Renata Sopek
 Biljana Gaurina / Hanza Media
prva u generaciji

Renata Sopek odradila je obranu diplome u papučama: 'Više ni ne sakrivam da sam štreberica'

Televizijska voditeljica i fitness trenerica je oduvijek bila velika štreberica. Nedavno je obranu diplome na Visokoj škola za komunikacijski menadžment Edward Bernays obavila online i za sada tamo završila svoju studentsku avanturu. Ambasadorica Aktivne Hrvatske vježba redovito i dok je u karanteni, a obranu je organizirala tako što je na pitanja odgovarala iz sigurnosti svog doma - u papučama.

Renata, karantena izvlači ono najbolje iz tebe, uspješno si obranila diplomu online, čestitamo...

- Hvala vam. Rekla bih da je sve ovo vrijeme koje imamo na raspolaganju, meni dobro došlo. Boravak u kući smo iskoristili za sebe, razmišljanje o daljnjim potezima, planovima, možda za obavljanje nekih obveza koje do sada nikako nismo mogli stići. Obrana je prošla više nego uspješno zahvaljujući potpori na Bernaysu i naravno, mojoj temeljitoj pripremi - više ni ne sakrivam da sam štreberica.

Koliko je zahtjevno bilo?

- Mogla bi vam reći koliko je zahtjevno bilo da sam imala s čime usporediti, ali budući da je ovo jedinstvena prilika - mogu reći da je bilo izazovno, ali i izrazito uspješno - braniti diplomski iz vlastitog dnevnog boravka nije svakodnevica, a ipak sam obranila s izvrsnim!

Koliko je trajalo?

- Trajalo je nešto manje od sat vremena s obzirom na to da sam se doista raspričala na pitanja Povjerenstva, ali sve je bilo malo opuštenije nego inače. S Bernaysom sam već petu godinu kao studentica pa je sve te dojmove nekako trebalo skupiti, zbrojiti i proći s članovima povjerenstva - ipak je to završetak jednog važnog životnog poglavlja.

Kakav je osjećaj biti dio ovog presedana?

- U najmanju ruku jedinstven. Sjedim u toplini svoga doma, čekam članove povjerenstva da se priključe u online sastanak znajući da sljedeći put kad kročim u prostorije Bernaysa neću biti više studentica. Osjećaji su bili pomiješani jer nisam znala nikog tko je imao iskustva s online obranom rada, a kako se bavim javnim nastupima, ipak mi je prirodno osjetiti prostor, okolinu i publiku - ovdje smo praktički bili moj dnevni boravak, laptop i ja…

promo

Prva si iz generacije obranila diplomu na taj način?

- Dobila sam ponudu proteklog tjedna za online obranu i pristala sam. Osoba sam koja voli nove izazove, a kako je ovaj “moment” ipak bio posljednji s Bernaysom u ulozi studentice, odlučila sam se da ću se okušati u tom izazovu. Tako je da, prva u generaciji.

privatni album

Što će ti ostati najviše u sjećanju iz studentskih dana?

- Odlične kolege, izvrsni i pristupačni profesori, ugodna atmosfera na predavanjima, projekti koje sam radila u timu s kolegama, prijateljstva koja će mi ostati kao trajna vrijednost u životu, kao i novostečeno znanje.

I prije ovoga si dobila nagradu u sklopu predavanja ministrice znanosti i obrazovanja, jesi li uvijek bila štreber?

- Tako je, to je bilo posebno izdanje Bernays Masterclass predavanja koje je držala ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a na tom događaju dodijeljena mi je Nagrada dekana za uspjeh ostvaren tijekom studija. No, nije da se hvalim, ali ponosna sam dobitnica dvije Nagrade dekana i dvije pohvale dekana. Nisam uvijek bila štreber, ali Bernays je izvukao ono najbolje iz mene.

Obranu diplome si imala u trenirci ili si se sredila tip-top?

- Sad mogu reći, iako sam se nakon izlaganja, odgovaranja na pitanja Povjerenstva i dobivanja ocjene šalila na tu temu jer me mentorica dr. sc. Romana Lekić pitala isto pitanje. Imala sam crvenu haljinu koju sam i planirala imati na obrani, da je bila "uživo" ali sam ostavila tajice i papuče.

promocija Gloria Glam i Appeal / Katran Studio Events / Zagreb 11.12.2019. / foto: Davor Matota / Renata Sopek i Antonija Stupar Jurkin i Sandra Vranjes
Davor Matota
Renata Sopek, Antonija Stupar Jurkin i Sandra Vranješ

Imaš li planove za daljnje usavršavanje?

- Pomalo, tek sam diplomirala. Doduše, već imam neke nove planove! Što se tiče planova s Bernaysom, to ćemo vidjeti na jesen… ne bih prejudicirala ništa, ali mogu reći kako bi se dobro snašla s druge strane predavaonice i kako vidimo zajedničku budućnost.

Kako održavaš formu dok traju ove mjere?

- Aktivna sam kao i uvijek a prehrana mi je uravnotežena i zdrava. Tim stručnjaka "Aktivne Hrvatske" uključuje i nutricionisticu Karmen Matković Melki, a ona nam sa svojim receptima uvijek da dobru ideju! Svaki drugi dan trčim po nasipu, a treninge radim kod kuće. Nema pauze...

Pročitajte i:


EKSKLUZIVNO Renata Sopek u velikom strahu zbog majke: 'I najmanja prehlada može joj ugroziti zdravlje'

Teddy manija: Renata i Aleksandra su se na špici modno obračunale u najpopularnijem zimskom kaputu

Brze i žestoke: Duel na kiši Renate Sopek i Antonije Stupar Jurkin

Linker
18. travanj 2024 21:51