PRELIMINARNO OTVARANJE

Na nultoj večeri u tapas baru ‘SOL‘ predstavljen međimurski ‘Oreo‘: Evo što vas očekuje u novom restoranu Mate Jankovića!

Restoran proslavljenog chefa u strogom centru Zagreba u Margaretskoj ulici službeno se otvara sredinom prosinca.

Poznati chef Mate Janković nakon višegodišnje televizijske karijere i kuharskih gostovanja, preliminarno je otvorio SOL - novi tapas bar u strogom centru Zagreba u Margaretskoj ulici večerom na kojoj su prisustvovala brojna lica domaće scene poput Jelene Veljače, Slavka Sobina, Marijane Batinić, Nataše Janjić, Bojane Gregorić Vejzović i Enesa Vejzovića.

Na ekskluzivnoj večeri predstavljena je međimurska gibanica "Oreo", jela su se tapas jela koja Janković planira uvesti u redovan meni novog lokala, a pilo se vino, dok su se odabrani uzvanici zabavljali uz glazbeni nastup Ide Prester.

Sol kao najvažniji začin i 'španjolsko sunce'

Ideja restorana SOL, koji je dobio ime prema začinu kojeg sam Janković smatra najvažnijim, ali i prema španjolskoj riječi "sol" što u hrvatskom prijevodu znači "sunce", jest da u opuštenoj atmosferi u jednostavnoj formi tapasa predstavi originalne okuse i razne kombinacije lokalnih hrvatskih namirnica.

Čitajte i: Prava gastro razglednica Hrvatske: Mate Janković u centru Zagreba otvara tapas bar s domaćom hranom

Na svom Instagram profilu Janković koji je karijeru počeo u Plavom podrumu i Bevandi, objavio je dio prvog menija s dimljenom basom, ličkom pastrvom, hrenom, koprom i ikrom pastrve, kroketom od dalmatinskog pršuta, gougereom s kremom od paškog sira, punjenom pašticadom i međimurskim Oreom.

Čitajte i: Odlični trikovi da djeca zavole povrće: Hrvatski chefovi pokazali kako iskoristiti ostatke hrane i dobiti nove delicije

Vinska lista bit će orijentirana na autohtone hrvatske sorte poput babića, plavine, lasine, pušipela, maraštine, gegića, debita i drugih, a na meniju će biti i najbolji domaći sirevi i suhomesnati proizvodi.

Jelovnik i hrana novog tapas bara već su osmišljeni, testirani i spremni, a službeno otvorenje i početak rada restorana u prostoru nekadašnjeg Maraschina planira se sredinom prosinca, piše Jutarnji list.

Linker
19. travanj 2024 20:20