BILJANA BLIVAJS CROPIX
SRETNE VIJESTI

Poznati chef i njegova supruga postali roditelji, stigla je djevojčica

Mario Mandarić, poznat po emisijama "MasterChef" i "Ples sa zvijezdama", chef zagrebačkog restorana Noel, postao je otac.

Mario Mandarić, poznat po emisijama "MasterChef" i "Ples sa zvijezdama", chef zagrebačkog restorana Noel, postao je otac.

Naš poznati chef Mario Mandarić pohvalio se na svojem Instagramu kako su on i njegova supruga, pravnica Matea Krištić Mandarić postali roditelji. Sretne vijesti objavio je uz fotografije iz bolnice, a par još uvijek nije otkrio ime svoje djevojčice. Da će dobiti kćer ekskluzivno su za Gloriju otkrili početkom godine kada su priznali i kako im je najveća "briga" odabrati upravo ime.

Njihovo prvo dijete stiglo je nakon brojnih profesionalnih postignuća - prošle godine je Mario prihvatio posao prvog čovjeka kuhinje Noela, jedinog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, a snimljen je i dokumentarac o Mandarićevoj humanitarnoj akciji u Ugandi gdje je dosad izgrađeno sto bunara s pitkom vodom.

Za kuhara impresivne biografije pročulo se još dok je vodio vlastiti restoran na Tajlandu u koji su dolazile holivudske zvijezde, a kuhao je i u najboljem restoranu s tri Michelinove zvjezdice u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tada je i završio na popisu 30 najutjecajnijih ljudi mlađih od 30 godina časopisa Forbes. U gotovo filmski život istetoviranog chefa, kojeg je šira javnost upoznala u dva showa Nove TV, "MasterChef" i "Ples sa zvijezdama", savršeno se uklopila njegova supruga koja je, baš kao i on, na svaki izazov spremna odmah i sad.

image

Mario Mandarić sa suprugom Mateom Krištić Mandarić

BILJANA BLIVAJS CROPIX

Dvoje Splićana koji su se zbog posla preselili u Zagreb upoznali su se u rodnom gradu, a u slučajnom susretu u rujnu 2021. dogodila se ljubav na prvi pogled.

"Radila sam u rent-a-car agenciji kao studentica i šef me prvi put poslao da s klijentom odem po automobil. Klijent je bio Mario. Automobil je bio dosta daleko, raspričali smo se, šalili, stigli koketirati jedno s drugim. Do­­ve­­zao me natrag do ureda, pitao me imam li profil na nekoj društvenoj mreži. Rekla sam mu ime i prezime i izašla iz automobila", ispričala je Matea Krištić Mandarić, kojoj je Marijeva poruka stigla vrlo brzo.

Odmah je odgovorila - i požalila. Jer sljedeća tri dana od Marija nije bilo niti glasa. No, potom se javio i otada se nisu prestali družiti, razgovarati, izmjenjivati poruke... Ni mjesec dana nakon poznanstva pozvao ju je da ide s njim u Afriku. Pristala je, a Mario nije skrivao koliko je iznenađen i sretan.

"Slučajno sam pročitao članak o tome ko­­li­­ko djece zbog problema s pitkom vodom godišnje umire u Ugandi, što je totalni apsurd. Uganda leži na vodi, tamo je Viktorijino jezero, drugo najveće na svijetu. Znači, voda je tu, samo treba doći do nje", objasnio je Mario, koji je s Mateom financirao izgradnju prvog bunara. No, kad su vidjeli koliko je korupcije, sve su uzeli u svoje ruke, cijenu s 5000 eura snizili na 1800 po bunaru, sklopili ugovor s tvrtkom koja će u njihovo ime graditi bunare. Za drugi su prikupili novac preko donacija iz Hrvatske i na njemu je natpis "Donated by People of Croatia". I odlučili da će izgraditi 100 bunara, što se i ostvarilo dvije godine kasnije, 6. studenog.

"Prvi put u Africi smo bili u Ugandi i Zanzibaru. Bila je to prava avantura u kojoj smo prošli spavanje na spužvi uz miševe i skakavce, bili zatočeni u šumi gdje su nas lokalni stanovnici držali na nišanu svojih pušaka. I kao da to nije bilo dovoljno, dok smo spavali, ukrali su nam mobitele koji su nam bili pored uzglavlja, laptop, satove, novac, torbe... No nastavili smo projekt izgradnje bunara", kazala je Matea.

Nakon dva i pol mjeseca vratili su se u Split. Jednu su večer gledali epizodu serije "Prijatelji", u kojoj su se Ross i Rachel vjenčali u Las Vegasu. Dobro su se nasmijali i zaključili da je to otkačeno vjenčanje kakvo će jednog dana biti i njihovo.

"Kupili smo prstenje, Ivana Jurić mi je sašila vjenčanicu, a Mario je sredio sve potrebne dokumente", rekla je Matea. I tako su se, samo pet mjeseci nakon što su se upoznali, vjenčali u Las Vegasu. Već u prvim danima Matea je shvatila da s Mariom ne može ništa planirati već se u trenu mora prilagoditi situaciji. Kako je i sama takva, ta joj se njegova osobina jako svidjela. Stoga se ni na dan vjenčanja nije nervirala. Vjenčanica joj je pukla dok ju je odijevala, a iz kose su joj virile gumice koje nikako nije uspijevala prikriti.

image

Mario Mandarić u Noelu

BILJANA BLIVAJS CROPIX

"Prvi ples otplesali smo uz "A Little Less Conversation" Elvisa Presleyja, a uz tu smo pjesmu plesali i u showu "Ples sa zvijezdama". Na bračno putovanje otišli smo u San Francisco i potom se vratili u Split", istaknula je Matea, dodajući da su ubrzo odlučili da se presele u Zagreb, gdje su ostali. Ali do kada, nema pojma jer uz Marija to ne može znati. Ipak, kako stvari sada stoje, čini se da će u hrvatskoj metropoli provesti barem nekoliko sljedećih godina jer su se oboje tu zaposlili, a kako je Mario tada priznao - kuhinju kod kuće prepustio je Matei. Jer, dodaje, kuhati doma i u fine dinning restoranu dvije su posve različite stvari. Ona bolje kuha jednostavna, svakodnevna jela, a nakon cijelog dana uz specifične namirnice i mirise on uživa u jelima svoje supruge. Osim po kuhanju, Mario je poznat i po tetovažama koje prekrivaju veći dio njegova tijela. Matea pak nema ni jednu, tetovaže joj se, osim ovih na suprugu, uopće ne sviđaju. Njegove su, kaže, maštovite, a kad je odlučio tetovirati glavu, obrijala mu je kosu.

"Prva mi je tetovaža iz sedmog razreda os­­novne škole, koliko ih imam, ne znam, ali naj­­draža mi je ova koju mi je Matea tetovirala za Valentinovo. Imamo doma mašinicu, napisala je "Matea + Mario", a izgleda kao da je pisala šestarom po drvenoj klupi", kazao je Mario Ma­­­ndarić u intervjuu početkom godine kroz smijeh dodajući da se, osim za ime djevojčice, moraju dogovoriti i hoće li joj i kada, ako poželi, dopustiti da se tetovira.

Linker
15. svibanj 2024 14:51