Neočekivani obrat

Početak novog rata bivših supružnika: Angelina Jolie tvrdi da Brad Pitt laže

Vrijednost posjeda koju su 2008. kupili za gotovo 30 milijuna dolara, narasla je na 164 milijuna, no ruskom kupcu, ujedno vlasniku konkurentskih vinarija, novac nije bio problem

Novo poglavlje u sagi o natezanju na sudu Angeline Jolie i Brada Pitta, ima neočekivani obrat. Izgleda da je zvijezda filma "Eternals" ponudila bivšem otkup njezinog dijela imanja Chateau Miraval u Provansi, a kako se nisu uspjeli dogovoriti (vrijednost mu je s gotovo 30 milijuna dolara, koliko su 2008. platili za posjed, narasla na 164 milijuna), svoj udio je prodala ruskom poduzetniku i vlasniku brenda Stolichnaya, Juriju Shefleru.

Brad se razbjesnio jer je odbio Sheflerovu ponudu da kupi imanje za 60 milijuna dolara, nije htio da se izravni konkurent njihovom vinskom biznisu domogne imanja, vinarije i njihovog vrlo unosnog brenda rosea Miraval. Nedavno je tužio Angelinu zbog nekoliko stavki, među kojima su kršenje dogovora da neće prodavati svoj dio bez obostrane suglasnosti, nezakonite prodaje i njen dvojbeni udio od 50 posto. Glumac tvrdi da je u stvari (bila) vlasnica 40 posto posjeda i vinarije.

Čitaj i: Želi da mu prisjedne svaka kap! Angelina pronašla način kako da još više zagorča život Bradu

"Nakon događaja koji su doveli do toga da je gospođa Jolie podnijela zahtjev za razvod, njezinih godina posvećenih brizi za svoju djecu, nije se uspjela s djecom vratiti na imanje, stoga je donijela tešku odluku o prodaji svog udjela. Dala je više ponuda bivšem suprugu. Znajući da će posao naslijediti njihova djeca, pronašla je poslovnog partnera s iskustvom u industriji alkohola. Žalosno je da nakon što je legalno napustila posao, gospodin Pitt upliće u više tužbi ", otkriva izvor blizak glumici u priopćenju koje prenosi Geo tv.

image

dvorac Miraval

MICHEL GANGNE/AFP/PROFIMEDIA

Poništena presuda

No Brad Pitt tvrdi da mu je Jolie namjerno "nanosi štetu" prodajom svojih interesa u vinskoj tvrtki. Da, prije godinu dana dogovarali su se preko odvjetnika o prodaji njezinog udjela, ali je sve stalo nakon što je privatni sudac John Ouderkirk kojeg su angažirali (on ih je 2014. vjenčao na imanju u Provansi) u svibnju 2021. presudio da trebaju ravnopravno dijeliti skrbništvo nad djecom.

Ona se tada, tvrde Pittovi odvjetnici, bez objašnjenja povukla iz pregovora. Upitan je i njen udio, smatra Pitt. Tvrtku su osnovali s udjelima njegovih 60 posto i njezinih 40 posto s tim da su u posao ušli svatko sa svojom tvrtkom.Tri godine prije nego što su se on i Jolie razišli 2016., zvijezda filma "Bilo jednom u Hollywoodu" prenio je deset posto dionica vinarije u vlasništvu njegove tvrtke "Mondo Bonga" na njezinu tvrtku "Nouvel" za 1 euro.

Nije pojasnio što mu je bilo da to napravi, no njegovi odvjetnici sad tvrde da je prodaja za smiješan iznos nezakonita, čak su pronašli stavku u luksemburškom zakonu kojim žele poništiti prodaju dionica.

image

Brad Pitt i Angelina Jolie

JOEL RYAN/PA IMAGES/PROFIMEDIA

Čitajte i: Angelina Jolie napokon komentirala glasine kako je u vezi s The Weekendom: ‘Uzbuđeni su...‘

No Angelina zasad vodi u svim bitkama. Uspjela je unosno prodati svoj dio Chateau Miravala ne zamarajući se detaljem je li stvarno vlasnica 50 posto vinarije. Pritom se osvetila Bradu jer je na imanje na koje nije stupila nogom otkako su se razišli, prije dvije godine doveo tadašnju djevojku Nicole Poturalski, zbog čega se razbjesnila. Njezini odvjetnici uspjeli su prošle jeseni isključiti suca Johna Ouderkirka iz postupka o skrbništvu nad maloljetnom djecom i poništiti njegovu presudu o zajedničkom skrbništvu.

Gubi bitke

Njegova žalba po tom pitanju je odbijena, a sada je izgubio polovicu imanja koje obožava i pritom uživa baviti se vinskim biznisom. Da stvar bude gora, Rus koji je na popisu sankcioniranih oligarha ( biznis je registrirao u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali mu nije pomoglo), puše glumcu za vratom.

Domogao se onog što je htio i traži ravnopravan odnos u zajedničkom poslu. Odvjetnici zvijezde "Fight Cluba" dalje tvrde da je Rus potajno "pokrenuo neprijateljsko preuzimanje vinskog biznisa, destabilizirajući Miravalovo poslovanje i tražeći pristup Miravalovim povjerljivim i vlasničkim informacijama u korist svog konkurentskog poduzeća", stoji u sudskim dokumentima koje je na uvid dobio Daily Mail.

Teško je reći kako će se Brad Pitt iskobeljati iz jame koju mu je iskopala bivša. Djeca im rastu, a kad sva postanu punoljetna, pitanje je kakav će imati odnos s ocem kojeg njihova majka više ne može smisliti i hoće li tada natezanje oko skrbništva imati smisla. Možda će morati dići ruke i od vinarije, samo da nema posla s ruskim oligarhom.

Linker
20. travanj 2024 11:24